19 mai 2025 | 12:15

Cum faci un coctakil Gin & Tonic în varianta clasică, înveți să fii creativ și folosești un gin românesc Wolfpack de la Măgura Zamfirei

Social
Share
Cum faci un coctakil Gin & Tonic în varianta clasică, înveți să fii creativ și folosești un gin românesc Wolfpack de la Măgura Zamfirei
Cum faci un gin tonic / foto: colaj Playtech

Gin & Tonic (G&T) este unul dintre cele mai simple cocktailuri din lume, dar și unul dintre cele mai expresive: doar două ingrediente de bază, peste care îți poți lăsa imaginația să zburde. Dacă vrei, însă, ca băutura să iasă cu adevărat în evidență, secretul începe cu alegerea unui gin de calitate. În locul etichetelor obișnuite de import, poți alege Wolfpack Gin, un distilat artizanal produs în inima Teleormanului, la Măgura Zamfirei.

Rețeta clasică – baza oricărei creații

  1. 50 ml Wolfpack Moonlight Gin de la Măgura Zamfirei 

  2. 150 ml apă tonică premium (Recomand Indian Tonic de la Franklin & Sons)

  3. Gheață clară, în cuburi mari

  4. Decor clasic: o jumătate de felie de lime sau lămâie

Cum procedezi:

  • Alege un pahar tip balon (copa) sau un pahar de vin roșu. Pune gheață până sus; cuburile mari vor dilua băutura mai lent.

  • Toarnă Wolfpack Gin peste gheață.

  • Completează cu apa tonică, lăsând jetul să curgă încet pe un barspoon, ca bulele să rămână vivace.

  • Amestecă ușor, o singură rotație, și adaugă felia de citric.

Un G&T reușit își păstrează efervescența, iar aromele botanice ale ginului se simt prin tonicul rece și ”frizant”. Wolfpack, distilat în loturi mici la Măgura Zamfirei, are note clare de ienupăr, citrice proaspete și atingeri condimentate – un profil conceput special pentru cocktailuri cu diluție mare.

Wolfpack Moonlight de la Măgura Zamfirei / foto:Playtech

Wolfpack Moonlight de la Măgura Zamfirei / foto:Playtech

Ginul românesc Wolfpack – de ce merită încercat

Distileria Măgura Zamfirei a transformat agricultură locală în distilate premium. Wolfpack Gin pornește de la cereale cultivate pe propriile câmpuri, la umbra legendarului deal Măgura, apoi este infuzat cu plante alese manual – ienupăr, coriandru, coajă de portocală, scorțișoară, cardamom și un accent surprinzător de piper roz. Rezultatul este un gin robust cu 40% alcoolemie care strălucește în mixuri simple, dar are destulă complexitate pentru creații elaborate.

Fii creativ: trei direcții de garnish inspirate de botanicele Wolfpack

  1. Floral & Fresh

    • 2–3 flori de hibiscus uscat (pentru o nuanță roz pal)

    • Felie subțire de grapefruit roz

    • Frunză de mentă ușor lovită între palme

  2. Spicy & Herbal

    • 2 boabe de piper roz (accentuează nota din gin)

    • Crenguță mică de rozmarin (flambeaz-o o secundă pentru aromă)

    • Twist subțire de coajă de lime

  3. Fruity & Forest

    • 3 – 4 boabe de coacăze negre (blackcurrant) – curprinsă în rețeta Wolfpack

    • Felie subțire de măr verde

    • Frunză de cimbru-lămâiță pentru prospețime

Regula de aur: decorul trebuie să fie comestibil și să completeze, nu să sufoce, aromele din pahar. Începe cu un singur element vizual puternic (o felie de citric sau o crenguță verde) și adaugă maximum două accente secundare.

Rețeta „signature” – Wolfpack G&T cu note de soc și ardei iute

Pentru serile în care vrei să surprinzi publicul:

Ardeiul iute aduce căldură, socul conferă dulceață discretă, iar ginul românesc ține totul în armonie. „Picantul” trebuie doar să se simtă ușor, nu să domine.

Șapte sfaturi rapide pentru un Gin & Tonic profesional acasă

  1. Gheața contează – cuburi cât mai mari, preferabil făcute din apă filtrată.

  2. Tonicul rece – ținut la frigider; dacă e cald, va pierde rapid CO₂.

  3. Raport 1:3 – 50 ml gin la 150 ml tonic e standardul clasic; ajustează după gust.

  4. Nu sparge bulele – amestecă lent, o singură rotație, cu o lingură lungă.

  5. Pregătește decorul înainte – contactul prelungit cu aerul diminuează aromele plantelor.

  6. Asmblarea se face „în pahar” – Gin & Tonic nu se shake-uie și nu se strecoară.

  7. Testează local – folosește ingrediente românești de sezon: căpșuni din câmp, miere, leuștean sau chiar flori de salcâm.

Concluzie

Un Gin & Tonic reușit începe cu un distilat de calitate și se termină cu arta detaliilor. Cu Wolfpack Gin de Măgura Zamfirei drept vedetă, ai ocazia să promovezi un produs local care nu face compromisuri la aromă. Că îl bei simplu, cu lime și tonică, sau îl transformi într-un spectacol de culori și condimente, cheia rămâne aceeași: respectă proporțiile, lucrează curat și lasă-ți creativitatea să lucreze pentru tine. În fond, un cocktail bun se bea mai întâi din priviri, dar trebuie să cucerească și degustarea – Wolfpack îți oferă ambele premise. Noroc!

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.