Microsoft detalieaza performanta grafica din nou Windows
Intr-un nou post din categoria Building Windows 8, Microsoft a detaliat tot ce era de stiut in legatura cu accelerarea grafica a interfetei si a sistemului de operare in general.
Totul pleaca de la DirectX 11.1, aceasta este marea arma secreta pe care Microsoft, constient sau inconstient, isi va baza o mare parte din performanta noului Windows 8. Dupa ce a plecat de la doua concepte simple, performanta pura si autonomie sporita, devenise evident ca acesta era un punct care putea salva sau promova pe culmile gloriei noua platforma.
Folosind o platforma grafica bazata pe DirecX 11.1, Microsoft, dupa spusele proprii, a rezolvat toate problemele de performanta cu un impact minim asupra autonomiei sistemelor hardware pe care ruleaza. Mai precis, impartind sarcinile intr-un mod inteligent, si alocand diferentiat activitati CPU-ului si GPU-ului, in fiecare moment fiecare componenta face ce stie sa faca mai bine.
Elemente extrem de banale de interfata, precum afisarea de text, forme sau imagini sunt trimise in mod dinamic si in timp real unde este nevoie pentru ca rezultatul sa fie afisat cat mai rapid. In urma testelor, aceasa filozofie noua de a rezolva probleme se reflectat intr-o viteza cu 336% mai mare cand vine vorba de randarea textului si pana la 438% cand vine vorba de forme. Si viteza cu care sunt afisate imagini JPEG a crescut, reflectandu-se in timpi de afisare cu 40% mai mici.
Microsoft deja se lauda ca poate oferi si dezvoltatorilor de aplicatii, prin noi API-uri, aceeasi performanta rasfirata prin noul Windows. Doar asa vor putea profita utilizatorii de o performanta sporita atat in Windows cat si in aplicatiile favorite.
Desi la prima vedere, pe buna dreaptate, aceasta poveste poate fi privita ca un siretlic pentru a aduce mai multi dezvoltatori, intr-un procent semnificativ acest aspect este irelevant. Atat timp cat utilizatorii obisnuiti vor avea de castigat si dezvoltatorii vor putea crea mai usor aplicatii mai sprintene, tinde sa nu mai contezte de unde a venit ideea de baza.