03 mart. 2025 | 19:06

Amendă de 30.000 de lei pentru Burger King. S-au descoperit bacterii periculoase în cuburile de gheață pentru băuturile clienților

Social
Share
Amendă de 30.000 de lei pentru Burger King. S-au descoperit bacterii periculoase în cuburile de gheață pentru băuturile clienților

Inspectorii ANPC au identificat prezența bacteriilor coliforme și Escherichia coli în cuburile de gheață utilizate la un restaurant Burger King din București, aplicând o amendă de 30.000 de lei. În urma acestei descoperiri, s-a decis suspendarea temporară a aparatelor de gheață din toate restaurantele ce aparțin lanțului de fast-food din țară, până la confirmarea conformității acestora cu normele de siguranță alimentară.

ANPC, amendă de 30.000 de lei pentru un restaurant Burger King

Conform ANPC, probele recoltate au fost analizate într-un laborator specializat, unde s-a constatat depășirea limitelor admise pentru aceste bacterii. Concentrația bacteriilor coliforme a fost de 2,5×10 ufc/100 ml, în condițiile în care valoarea maximă admisă este 0 ufc/100 ml. De asemenea, testele au relevat prezența Escherichia coli într-o concentrație de 1,2×10 ufc/100 ml, peste limita admisă de 0 ufc/100 ml.

„Utilizarea gheţii contaminate în băuturile răcoritoare poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii consumatorilor. În acest context, operatorul economic Amrest Food S.R.L., cu denumirea comercială Burger King, cu punctul de lucru situat în Şoseaua Bucureşti – Ploieşti nr. 44 A, Complex Feeria, a fost sancţionat (…) cu o amendă în valoare de 30.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare a utilizării aparatului de gheaţă până la remedierea deficienţelor identificate”, au afirmat reprezentanţii ANPC, potrivit News.ro.

Autoritățile au subliniat că, din cauza suspiciunii de contaminare a aparatelor de producere a gheții în restaurantele operatorului economic, s-a propus suspendarea temporară a utilizării acestora în toate unitățile Burger King din țară. Reluarea utilizării aparatelor va fi posibilă doar după prezentarea unor rapoarte care să ateste conformitatea gheții pentru consum.

Totodată, inspectorii ANPC vor continua să colecteze probe din mai multe unități de tip fast-food pentru a identifica posibile contaminări microbiologice.