01 oct. 2024 | 17:11

Detaliul pe care l-a remarcat un turist străin în România. ”Realitatea este alta”

Știri social
Detaliul pe care l-a remarcat un turist străin în România. ”Realitatea este alta”

Țara noastră are multe elemente care îi atrag pe străini, de la peisaje de vis, până la tradiții păstrate cu sfințenie și preparate culinare delicioase. Un turist din Marea Britanie a vizitat recent un oraș din România și a rămas plăcut surprins de ce a găsit aici.

Un vlogger britanic, cucerit de România

În ultimul timp, mai mulți creatori de conținut din străinătate au venit în vizită în țara noastră și au filmat experiența, pe care ulterior au împărtășit-o cu fanii lor. Un vlogger din UK a făcut recent un tur de forță prin România, iar unele lucruri l-au făcut să scoată camera și să filmeze. Cel care deține canalul de YouTube ”Road Forks Offbeat” a poposit la Sibiu, iar orașul l-a cucerit de-a dreptul. Design-ul caselor și al clădirilor i-a atras atenția în special, datorită acelor acoperișuri care parcă au ochi.

”E un mic târg aici și avem în față Turnul Sfatului, un turn medieval datând dinainte de 1320. Merită vizitat mai târziu. (…) Chiar îmi plac aceste case! Orașul este cunoscut pentru istoria și cultura sa, dar și pentru evenimentele și târgurile care continuă tradiția de piață medievală”, spune el, pe filmare.

Vezi și: Top 5 cele mai ciudate orașe din lume. Cum este să trăiești în cel mai îngust loc de pe planetă

Și muzeul Brukenthal l-a surprins plăcut, iar informațiile pe care le-a aflat la fața locului, de la sibieni, l-au impresionat.

”Dacă vei căuta pe Internet, vei găsi lucruri frumoase despre Brukenthal. Dar, conform localnicilor, realitatea este alta. Brukenthal a fost un tiran care a oprimat românii și a oferit privilegii sașilor și maghiarilor”, a mai spus el.

Ce să vizitezi dacă ajungi în Sibiu

Turnul Sfatului și Muzeul Brukhental sunt doar două dintre atracțiile turistice ale orașului din Ardeal, care a fost, în 2007, și Capitală Culturală Europeană. Iată obiectivele turistice pe care să ți le treci pe listă, dacă ajungi în Sibiu!

Vezi și: 5 orașe superbe din Europa pe care să le vizitezi cu mașina electrică. Sunt aproape de România și visul oricărui turist

  1. Podul Minciunilor – probabil cel mai cunoscut simbol al Sibiului. Acest pod pietonal din fier forjat, construit în 1859, este încărcat de legende și mituri. Se spune că podul se prăbușește dacă cineva spune o minciună pe el. Este situat în Piața Mică și leagă Orașul de Sus de Orașul de Jos.
  2. Turnul Sfatului – este un turn medieval situat între Piața Mare și Piața Mică. A fost construit în secolul al XIII-lea și a servit inițial ca poartă de intrare în oraș, dar a fost folosit și ca turn de observație și depozit. Astăzi, oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului.
  3. Piața Mare – este centrul istoric al Sibiului și unul dintre cele mai reprezentative locuri ale orașului. Este înconjurată de clădiri istorice impresionante, inclusiv Palatul Brukenthal, Biserica Romano-Catolică și Primăria. Piața este locul unde se desfășoară multe dintre evenimentele importante ale orașului, inclusiv Târgul de Crăciun și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
  4. Catedrala Evanghelică – construită în secolul al XIV-lea, această catedrală este una dintre cele mai impozante clădiri din Sibiu. Catedrala Evanghelică din Piața Huet este cunoscută pentru turnul său înalt, de unde se poate admira o priveliște panoramică asupra orașului.
  5. Muzeul Brukenthal – Palatul Brukenthal găzduiește cel mai vechi muzeu din România și unul dintre cele mai vechi din Europa de Est. Inaugurat în 1817, muzeul a fost fondat de baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, și adăpostește o colecție impresionantă de artă europeană.
  6. Ochii Sibiului – ferestrele mansardelor din Sibiu, cunoscute popular ca ”ochii Sibiului”, sunt o trăsătură arhitecturală unică, devenind simboluri neoficiale ale orașului. Aceste ferestre ovale sau semicirculare par să vegheze orașul, oferind un aspect distinct și enigmatic străzilor istorice.
  7. Turnul Dulgherilor și Zidurile Cetății – Sibiul are o serie de turnuri și porți medievale care fac parte din vechile fortificații ale cetății. Turnul Dulgherilor este unul dintre cele mai bine conservate turnuri ale orașului și un simbol al tradițiilor și meșteșugurilor medievale.
  8. Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” – această biserică monumentală în stil baroc-bizantin, situată în Piața Mare, este un simbol al comunității ortodoxe din Sibiu. Catedrala a fost construită între 1902 și 1906 și este una dintre cele mai importante lăcașuri de cult din oraș.

Vezi și: Reacția unui american după 12 ani în România, virală pe TikTok. ”Cred că mulți români vor înțelege ce spun”