27 sept. 2024 | 11:33

VIDEO: Un bărbat vâslește într-o barcă în propria casă după potopul Helene. Uraganul a lăsat americanii fără casă, dar nu și fără umor

ACTUALITATE
VIDEO: Un bărbat vâslește într-o barcă în propria casă după potopul Helene. Uraganul a lăsat americanii fără casă, dar nu și fără umor

După ce uraganul Helene a lovit puternic zona Tampa Bay, un bărbat din Florida a găsit o soluție inedită pentru a face față situației.

Matthew Heller, un locuitor din zona afectată, a făcut haz de necaz și a început să navigheze prin propria casă într-un caiac. Asta după ce locuința sa, care nu era asigurată, a fost complet inundată.

Deși uraganul a făcut ravagii și a distrus multe case, inclusiv pe a lui, Matthew Heller nu și-a pierdut simțul umorului și a împărtășit experiența sa cu restul lumii pe rețelele sociale.

Impactul uraganului

Americanul a povestit pentru CNN că inițial nu a crezut că va fi afectat de furtună. Fiind obișnuit cu alte fenomene meteorologice, el nu a anticipat cât de repede vor crește apele.

„Furtuna a început încet, apoi dintr-o dată, trăind lângă apă, am văzut cum nivelul a crescut din ce în ce mai mult”, a spus Matthew Heller.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, bărbatul este surprins în timp ce vâslește printr-o cameră a casei sale pe un caiac violet, înconjurat de plante, aparate electrocasnice și mobilier, în timp ce toate pluteau în jurul lui.

Această reacție a fost parte a planului său de „urgență”, chiar dacă nu se aștepta să folosească caiacul în interiorul casei sale.

„Era planul meu de evadare, în caz că lucrurile scapă de sub control. Avem două caiace. Nu credeam că o să am nevoie de unul în sufragerie”, a spus Matthew Heller râzând.

O furtună care a depășit așteptările

Deși nu era prima dată când casa sa era afectată de inundații, americanul a descris acest eveniment ca fiind cea mai mare inundație pe care a trăit-o vreodată. El a menționat că este obișnuit cu astfel de fenomene, fiind o persoană care a avut parte de-a lungul vieții de mai multe furtuni.

Totuși, uraganul Helene s-a dovedit a fi deosebit de devastator, lăsând mulți oameni fără locuințe și resurse.