26 sept. 2024 | 21:18

Cu ce se ocupă astăzi actorii din Cireșarii. După succesul fulminant al filmelor, cei șapte adolescenți s-au retras din lumina reflectoarelor

ACTUALITATE
Cu ce se ocupă astăzi actorii din Cireșarii. După succesul fulminant al filmelor, cei șapte adolescenți s-au retras din lumina reflectoarelor

Serialul Cireșarii a fost un adevărat fenomen cultural în România comunistă, captivând imaginația generațiilor de tineri și adulți. Adaptare după celebrele romane ale lui Constantin Chiriță, serialul a adus în fața publicului aventurile pline de mister și curaj ale unui grup de șapte adolescenți curioși și ingenioși: Tic, Maria, Victor, Dan, Ionel, Lucia și Ursu. Acești tineri au devenit modele pentru o întreagă generație, iar poveștile lor de prietenie, loialitate și ingeniozitate au rămas gravate în memoria colectivă a publicului.

Cine au fost „Cireșarii”?

Copiii anilor 70 au crescut citind cărțile și urmărind filmele în care erau deschise aventurile a șapte adolescenți, prieteni și vecini de pe strada Cireșului, Victor, Dan, Ionel, Lucia, Ursu, precum și frații Maria și Tic.

După succesul acestui serial emblematic, viețile actorilor care au dat viață personajelor au urmat drumuri diferite, iar mulți dintre aceștia s-au retras din lumina reflectoarelor.

Serialul „Cireșarii”, regizat de Andrei Blaier și lansat în 1972, a fost o adaptare a cărților de aventuri scrise de Constantin Chiriță, care urmăreau peripețiile a șapte adolescenți: Tic, Maria, Lucia, Victor, Ursu, Ionel și Dan.

Cu un mix de acțiune, mister și camaraderie, serialul a captat atenția și imaginația tinerilor români, iar actorii care i-au interpretat pe acești adolescenți au devenit adevărate vedete.

Pe lângă carisma și energia pe care le-au adus personajelor, tinerii actori din „Cireșarii” au devenit simboluri ale optimismului și spiritului aventurier al unei întregi generații. Mulți dintre ei au avut cariere artistice impresionante, în timp ce alții au ales să-și urmeze pasiuni în afara scenei sau ecranului.

Irina Bărbat (Maria)

Irina Bărbat a interpretat rolul Mariei Florescu, unul dintre personajele centrale din „Cireșarii”, o tânără inteligentă și curajoasă, model pentru multe adolescente ale vremii.

În momentul în care a fost selectată pentru acest rol, Irina era elevă la Liceul „Nicolae Bălcescu” din București, astăzi cunoscut sub numele de Liceul „Sf. Sava”. Ca tânără actriță, și-a demonstrat talentul și a lăsat o impresie memorabilă publicului.

Cu toate acestea, Irina Bărbat nu a continuat în cariera de actorie. După „Cireșarii”, s-a retras complet din domeniul artistic. Potrivit unor surse din presă, unul dintre motivele pentru care a renunțat la actorie a fost dificultatea de a echilibra viața personală și profesională.

Lipsa timpului pentru o viață de familie și presiunile pe care le aduce această meserie au determinat-o să ia decizia de a se îndepărta de scenă și de camerele de filmat. Astăzi, Irina Bărbat nu mai activează în domeniul public și trăiește o viață discretă, departe de atenția presei.

Vezi și: De la copilul dislexic și cu strabism, la unul dintre cei mai mari actori din istoria României. Geniul lui Horațiu Mălăele

Armand Olvedi (Ionel)

Armand Olvedi a fost ales să interpreteze rolul lui Ionel, un alt personaj popular din „Cireșarii”. După ce a câștigat inima publicului cu interpretarea sa, Armand a decis să se retragă definitiv din lumea actoriei.

A dispărut complet din atenția publicului, alegând să nu mai continue cariera în domeniul artistic. Deși nu există multe informații despre viața lui Armand Olvedi după încheierea filmărilor pentru „Cireșarii”, se știe că nu a mai avut alte apariții publice și nu a mai participat la alte producții.

Se pare că Armand a preferat să ducă o viață anonimă, departe de lumea agitată a showbizului, și nu a mai fost implicat în nicio activitate artistică de atunci.

Cei 7 Ciresari pun tara la cale. Foto arhiva

Cei 7 Ciresari pun tara la cale. Foto arhiva

Alexandru Boroș (Tic)

Alexandru Boroș a fost cel care a interpretat rolul lui Tic, fratele mai mic al Mariei. Acest rol l-a făcut faimos, iar succesul seriei i-a deschis ușile către alte proiecte.

Acesta a colaborat, ulterior, cu regizorul Andrei Blaier, cel care a regizat și „Cireșarii”, în alte două producții cinematografice. Însă, la scurt timp după aceste colaborări, Alexandru Boroș a părăsit definitiv scena artistică.

De atunci, nu au mai apărut multe detalii despre viața sa. Asemenea colegilor săi din „Cireșarii”, Alexandru a ales să se îndepărteze de actorie și să urmeze o altă cale.

Nu se cunosc prea multe despre cariera sa profesională post-actorie sau despre viața personală, însă se pare că a preferat să păstreze discreția, lăsând în urmă faima din tinerețe.

Carmen Gentimir (Lucia)

Carmen Gentimir a dat viață Luciei, un personaj carismatic și îndrăgit din „Cireșarii”. Deși rolul i-a adus faima în România, tânăra actriță nu a rămas mult timp în lumea artistică. După ce a mai jucat în alte două producții, Carmen a decis să se retragă complet din actorie.

Viața personală a lui Carmen Gentimir a fost marcată de o mutare în Franța, unde a locuit pentru o perioadă. Ulterior, a revenit în România, în urma unui conflict familial legat de moștenirea mamei sale.

Această întâmplare a atras atenția presei, dar, în afara acestui incident, Carmen Gentimir nu a mai fost implicată în activități publice și a ales să rămână departe de ochii lumii.

Victor, Maria, Tic si Ionel exploreaza Pestera Neagra. Captura film Ciresarii, 1984

Victor, Maria, Tic si Ionel exploreaza Pestera Neagra. Captura film Ciresarii, 1984

Mihai Gingirov (Ursu)

Mihai Gingirov, cel care a interpretat rolul lui Ursu în „Cireșarii”, a fost și el unul dintre tinerii actori care au ales să se retragă complet din actorie.

Imediat după finalizarea filmărilor pentru seria care l-a consacrat, Mihai a părăsit scena artistică și nu a mai fost văzut în alte producții.

Despre viața lui Mihai Gingirov după „Cireșarii” nu există multe informații disponibile. Ca și ceilalți colegi ai săi, Mihai a optat pentru un stil de viață discret, alegând să nu mai fie prezent în lumea publică sau în industria filmului. Astfel, rolul lui Ursu rămâne singura amintire a contribuției sale în actorie.

Vezi și: ‘Când o să dau colţul nu o să spună nimeni: A murit Costel Băloiu!’. Povestea neromanțată a Pistruiatului, unde este actorul astăzi

Gabriel Kirițescu (Dan)

Gabriel Kirițescu a interpretat rolul lui Dan, unul dintre personajele centrale din „Cireșarii”. După această experiență, a mai jucat într-o altă producție regizată de Andrei Blaier, dar, la scurt timp, și-a încheiat cariera de actor.

Nici el nu a continuat să activeze în acest domeniu, preferând să se îndepărteze de atenția publicului. Ca și în cazul altor actori din „Cireșarii”, despre viața lui Gabriel Kirițescu după retragerea din actorie nu se cunosc foarte multe detalii.

Este mai mult decât evident faptul că a ales să se dedice altor proiecte, fără să revină vreodată pe scenă sau în fața camerelor de filmat.

Lucia, Ursu și Dan exploreaza muntele dinafara Pesterii Negre, comunicând cu prietenii lor din interiorul grotei. Captura film Ciresarii, 1984

Lucia, Ursu și Dan exploreaza muntele dinafara Pesterii Negre, comunicând cu prietenii lor din interiorul grotei. Captura film Ciresarii, 1984

Radu Florian (Victor)

Actorul Radu Florian l-a interpretat pe Victor, conducătorul grupului Cireșarilor, un persoanj central în narațiune, fiind descris ca un lider înnăscut, un adolescent curajos, matur și foarte responsabil, care inspiră încredere celorlalți membri ai grupului.

Interpretarea lui Radu Florian a reușit să capteze perfect aceste trăsături, iar personajul Victor a devenit rapid unul dintre cele mai îndrăgite din serial.

Radu Florian a surprins cu succes esența personajului, transmițând atât forța interioară a lui Victor, cât și momentele sale de îndoială sau vulnerabilitate, care îl fac mai uman și mai relatable pentru publicul tânăr.

Deși Victor este un adolescent, Florian a reușit să-i imprime o maturitate care l-a diferențiat de ceilalți membri ai grupului și l-a făcut să pară un adevărat lider. Aceasta a fost una dintre cheile succesului personajului și a popularității sale în rândul telespectatorilor.

Aidoma colegilor săi din film, Radu Florian a renunțat la actorie, hotărând să-și trăiască viața departe de lumina reflectoarelor.

Vezi și: „Mare actor, dar și un mare bețiv”. Își dădea poeziile pe pachete de țigări. Vasile Nițulescu, un talent aparte