21 sept. 2024 | 12:28

VIDEO: Momentul când un turist supraviețuiește unei căderi de pe o stâncă de 50 de metri

ACTUALITATE
VIDEO: Momentul când un turist supraviețuiește unei căderi de pe o stâncă de 50 de metri
Imaginea în care un turist scapă cu viață după o cădere de 50 de metri de pe o stâncă. (Foto: Catură YouTube)

Un incident dramatic petrecut în provincia Anhui din estul Chinei a șocat publicul după ce un bărbat de 42 de ani a reușit să supraviețuiască unei căderi periculoase de pe o stâncă de 50 de metri. Întâmplarea a fost surprinsă în direct de o cameră cu unghi de 360 de grade, iar imaginile au devenit virale pe platforma Douyin, versiunea chineză a TikTok-ului.

O cădere șocantă surprinsă de cameră

Yang Meng, pasionat de drumeții și explorator al naturii, se afla luni pe traseul muntos din regiunea Fanzengjian când s-a împiedicat pe o pantă alunecoasă din cauza ploii torențiale. În imaginile surprinse de camera sa, se poate observa cum Yang începe să alunece din ce în ce mai rapid pe versantul muntelui, în timp ce încerca fără succes să se redreseze.

„Mi-am dat seama că nu mai pot să mă ridic și alunec tot mai repede. În acel moment, am înțeles că alunec de pe o stâncă,” a povestit Yang pentru CNN.

Căderea sa s-a oprit brusc datorită unui copac care i-a blocat căderea, salvându-i astfel viața. „Când am lovit copacul, a fost ca și cum o stâncă grea s-ar fi prăbușit. Mă gândeam doar: ‘Nu se poate să fiu mort,’” a adăugat Yang.

Reacțiile publicului și viralitatea pe Douyin

Imaginile au fost rapid distribuite pe Douyin, unde au acumulat peste 280.000 de aprecieri și au fost partajate de peste 445.000 de ori. Mulți utilizatori și-au exprimat uimirea și recunoștința că un copac i-a salvat viața. Comentariile au subliniat cât de norocos a fost Yang să scape cu viață dintr-o astfel de situație periculoasă.

„Este incredibil cât de norocos a fost! Un pas greșit și viața i-ar fi fost curmată,” a comentat un utilizator. Alți utilizatori au văzut incidentul ca pe un semnal de avertizare despre pericolele drumețiilor în condiții meteo extreme.

O lecție despre viață

Yang Meng a fost norocos să scape cu răni minore, în ciuda gravității incidentului. Într-un video ulterior postat pe aceeași platformă, el a explicat că nu a suferit răni grave, ci doar câteva vânătăi pe piciorul stâng și o mică zgârietură pe mâna stângă.

„Am scăpat destul de bine, dacă stau să mă gândesc. Doar o zgârietură pe mâna stângă și o mică tăietură pe coapsă. În rest, sunt bine,” a povestit el pentru CNN.

Acest incident l-a făcut pe Yang să reflecteze asupra vieții și asupra importanței de a aprecia fiecare zi. „Viața este cu adevărat scurtă, așa că trebuie să ne prețuim fiecare zi. Nu voi lăsa acest incident să mă oprească. De fapt, mă împinge și mai mult să explorez lumea,” a declarat el.

Condițiile meteorologice extreme din Anhui

Provincia Anhui, situată la aproximativ 450 de kilometri vest de Shanghai, a fost lovită recent de ploi torențiale cauzate de două taifunuri puternice, Bebinca și Yagi. Bebinca, care a ajuns pe uscat luni, a fost descris de presa de stat chineză drept cel mai puternic taifun care a lovit Shanghaiul din 1949 încoace.

Căderile masive de apă au făcut ca multe trasee montane să devină extrem de periculoase, iar drumeții, precum Yang, s-au confruntat cu riscuri suplimentare din cauza condițiilor meteorologice severe.

Povestea lui Yang Meng este una de supraviețuire și noroc incredibil. Deși a căzut de pe o stâncă de 50 de metri, prezența unui copac i-a salvat viața, iar acest incident dramatic ne amintește cât de imprevizibile și periculoase pot fi aventurile în natură, mai ales în condiții meteo nefavorabile. Yang, însă, vede acest episod ca pe un motiv suplimentar de a trăi din plin și de a continua să exploreze lumea cu și mai multă hotărâre.