07 sept. 2024 | 16:50

Testul de memorie pe care doar 1% dintre oameni îl pot rezolva. Cum te descurci la inteligența vizuală?

ACTUALITATE
Testul de memorie pe care doar 1% dintre oameni îl pot rezolva. Cum te descurci la inteligența vizuală?

Memoria fotografică, cunoscută și sub denumirea de memorie eidetică, este capacitatea de a reține informații vizuale cu foarte puțină expunere. Deși conceptul este adesea comparat cu „fotografiile” pe care creierul le face în momentele cheie, abilitatea de a accesa aceste amintiri vizuale cu precizie rămâne subiect de dezbatere.

Dacă ai fost curios vreodată să afli dacă posezi o memorie fotografică, acum ai ocazia să te testezi printr-un quiz interactiv care promite să îți testeze abilitățile vizuale și să îți arate cât de bine te descurci la reținerea informațiilor din mediu. Acest test, disponibil online, este provocator și susține că doar 1% dintre cei care îl încearcă reușesc să obțină un scor perfect. În funcție de cât de bine te descurci, ai putea face parte din acest grup elitist de oameni cu o memorie vizuală excepțională.

O abilitate rară și fascinantă

Deși conceptul de memorie fotografică este larg discutat, nu există dovezi științifice solide care să confirme că această abilitate există la nivelul descris în cultură. Oamenii cu abilități excelente de a-și aminti imagini vizuale, cum ar fi Nikola Tesla sau compozitorul Sergei Rachmaninov, sunt deseori citați ca exemple de genii care au avut o astfel de memorie. În ciuda mitului, specialiștii consideră că puțini oameni pot atinge performanțe memorative vizuale de acest nivel, iar în multe cazuri, ceea ce pare a fi o memorie fotografică este, de fapt, rezultatul antrenamentului constant al abilităților cognitive și vizuale.

Cum funcționează testul?

Testul propus de platforma Playbuzz constă în identificarea și reamintirea unor imagini sau detalii care au fost expuse pentru o perioadă scurtă de timp. Prin acest quiz, ai ocazia să îți testezi capacitatea de a reține și accesa amintiri vizuale. Dacă reușești să treci testul, poți considera că ai o memorie vizuală deosebit de bine dezvoltată, asemănătoare cu cea a marilor minți ale lumii.

Îndrăznești să te supui provocării? Testează-ți abilitățile vizuale și vezi dacă te numeri printre cei 1% care reușesc să rezolve acest test!

Accesează ACEST LINK și fă testul de memorie!