16 aug. 2024 | 11:06

10 filme cu Rachel McAdams pe care trebuie sa le vezi. Pe multe dintre ele sigur nu le știai

ACTUALITATE
10 filme cu Rachel McAdams pe care trebuie sa le vezi. Pe multe dintre ele sigur nu le știai

Rachel McAdams este una dintre cele mai versatile și talentate actrițe de la Hollywood, având o carieră impresionantă care se întinde pe parcursul a mai bine de două decenii. De la comedii romantice la drame intense, McAdams a demonstrat că poate aborda orice rol cu grație și profunzime. În acest articol, vom explora zece dintre cele mai memorabile filme în care a jucat, filme care nu ar trebui să lipsească din lista oricărui cinefil.

The Notebook (2004)

Unul dintre cele mai emblematice filme din cariera lui Rachel McAdams, „The Notebook” este o poveste de dragoste care a cucerit inimile publicului din întreaga lume.

Filmul, bazat pe romanul omonim al lui Nicholas Sparks, o are pe McAdams în rolul lui Allie Hamilton, o tânără care se îndrăgostește de Noah Calhoun, interpretat de Ryan Gosling.

Relația lor este plină de obstacole, dar pasiunea și dragostea lor rămân de neclintit. Performanța lui McAdams este de o sensibilitate rară, aducând personajului o autenticitate care a transformat filmul într-un clasic modern al genului romantic.

În perioada anilor 1940, Noah și Allie se întâlnesc într-o vară în Carolina de Nord. Noah, un tânăr de la țară, și Allie, o fată dintr-o familie înstărită, se îndrăgostesc profund în ciuda diferențelor sociale și a presiunilor externe.

Relația lor este marcata de obstacole și conflicte, inclusiv dezaprobarea părinților lui Allie și problemele personale ale lui Noah. După o vară de pasiune, Allie pleacă la facultate și Noah începe să-și construiască o viață proprie, dar dragostea lor nu dispare.

În prezentul filmului, un bătrân (interpretat de James Garner) citește dintr-un jurnal unei femei în vârstă (interpretată de Gena Rowlands) într-un azil de bătrâni.

Povestea din jurnal este despre dragostea lui Noah și Allie și evenimentele care au avut loc în trecutul lor. Femeia este bolnavă de Alzheimer și nu își amintește clar trecutul, iar bătrânul încearcă să o facă să-și aducă aminte de iubirea lor și de povestea lor de viață.

Pe parcursul peliculei aflăm că bătrânelul simpatic este Noah, iar femeia căreia încearcă să-i aducă aminte este chiar draga lui Allie.

Mean Girls (2004)

În același an, Rachel McAdams a jucat și în comedia „Mean Girls”, un film care a devenit rapid un cult clasic. În rolul lui Regina George, lidera unui grup de fete populare dintr-un liceu american, McAdams a demonstrat că poate fi atât de amuzantă, cât și diabolică.

Povestea o urmărește pe Cady Heron (interpretată de Lindsay Lohan), o adolescentă care a fost educată acasă de părinții ei zoologi în Africa. După ce familia ei se mută în Statele Unite, Cady se înscrie la un liceu public pentru prima dată și descoperă rapid complexitatea ierarhiei sociale din liceu.

Cady devine prietenă cu Janis (Lizzy Caplan) și Damian (Daniel Franzese), care o avertizează despre grupul cel mai popular și cel mai temut din școală: „The Plastics”.

Acest grup este condus de Regina George (Rachel McAdams), o fată frumoasă și manipulatorie, care împreună cu prietenele ei, Gretchen Wieners (Lacey Chabert) și Karen Smith (Amanda Seyfried), domină viața socială a liceului.

Intrigată și totodată speriată de „The Plastics”, Cady acceptă să se infiltreze în grup la sugestia lui Janis, pentru a le observa și, eventual, pentru a le distruge din interior.

Pe măsură ce Cady se apropie de Regina și restul fetelor, începe să fie influențată de comportamentul lor toxic și să adopte treptat aceleași tactici manipulatoare. Acest lucru duce la o serie de conflicte și momente haotice, culminând cu o confruntare publică la școală.

Deși personajul său este antagonistul principal al filmului, McAdams a reușit să-i aducă o nuanță de umanitate și complexitate Reginei, transformând-o într-un personaj memorabil.

The Time Traveler’s Wife (2009)

„The Time Traveler’s Wife” este un alt film romantic în care Rachel McAdams strălucește. Bazat pe romanul cu același nume scris de Audrey Niffenegger, filmul spune povestea unei femei, Clare, care se îndrăgostește de un bărbat, Henry, care suferă de o anomalie genetică ce îl face să călătorească în timp.

„The Time Traveler’s Wife” abordează o poveste de dragoste unică, ce îmbină elemente de fantezie cu realitatea emoțională a unei relații complexe.

Filmul explorează teme legate de natura iubirii, a timpului și a destinului, punând accent pe modul în care evenimentele necontrolabile din viața unei persoane pot influența relațiile umane.

Interpretările lui Eric Bana și Rachel McAdams sunt considerate puncte forte ale filmului, ambii actori reușind să capteze esența personajelor lor și să transmită intensitatea emoțională a poveștii.

McAdams, în special, este lăudată pentru portretizarea unui personaj care rămâne devotat și puternic în fața unor circumstanțe dificile.

Din punct de vedere vizual, filmul creează o atmosferă melancolică și romantică, cu imagini poetice care reflectă natura efemeră și fragilă a timpului și a iubirii.

Regia lui Robert Schwentke reușește să mențină un echilibru între elementele fantastice și cele realiste, oferind spectatorilor o poveste captivantă și emoționantă.

Vezi și: 10 filme regizate de Roman Polanski pe care trebuie să le vezi. Părintele thrillerelor psihologice de la Hollywood

Spotlight (2015)

În „Spotlight”, Rachel McAdams demonstrează că este la fel de talentată în dramele intense ca și în comediile romantice. Filmul, bazat pe fapte reale, urmărește echipa de jurnaliști de la Boston Globe care a dezvăluit un scandal de abuz sexual în cadrul Bisericii Catolice.

Acțiunea filmului începe în 2001, când echipa de investigație „Spotlight” de la The Boston Globe primește sarcina de a investiga acuzațiile de abuz sexual comise de preoți catolici din Boston.

Echipa este condusă de editorul Walter „Robby” Robinson (interpretat de Michael Keaton) și include jurnaliștii Michael Rezendes (Mark Ruffalo), Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) și Matt Carroll (Brian d’Arcy James).

Pe măsură ce jurnaliștii investighează, ei descoperă nu doar cazuri izolate de abuz, ci un model sistematic de acoperire a faptelor de către ierarhia bisericească, care a permis preoților abuzatori să evite consecințele și să continue să comită astfel de acte.

În ciuda presiunilor și obstacolelor, echipa „Spotlight” perseverează în demersul său și, în cele din urmă, publică o serie de articole care dezvăluie amploarea scandalului și implicarea Bisericii în ascunderea adevărului.

McAdams joacă rolul jurnalistei Sacha Pfeiffer, oferind o performanță remarcabilă, caracterizată prin empatie și un puternic simț al dreptății. Filmul a câștigat Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film, iar McAdams a fost nominalizată pentru Cel Mai Bun Rol Secundar.

Midnight in Paris (2011)

„Midnight in Paris”, regizat de Woody Allen, este o fantezie romantică în care Rachel McAdams joacă rolul lui Inez, logodnica personajului principal, interpretat de Owen Wilson.

Povestea din „Midnight in Paris” îl urmărește pe Gil Pender (interpretat de Owen Wilson), un scenarist de succes de la Hollywood care visează să devină un scriitor serios. Gil se află în Paris cu logodnica sa, Inez (interpretată de Rachel McAdams), și cu părinții ei.

Pe măsură ce explorează orașul, Gil devine tot mai fascinat de atmosfera romantică și artistică a Parisului, considerând că anii 1920 au fost epoca de aur pe care ar fi dorit să o trăiască.

Într-o seară, pe când se plimba singur prin Paris, la miezul nopții, Gil este invitat să urce într-o mașină veche, care îl transportă în mod magic în anii 1920.

Aici, el întâlnește figuri legendare din acea epocă, precum F. Scott Fitzgerald (Tom Hiddleston) și soția sa Zelda (Alison Pill), Ernest Hemingway (Corey Stoll), Pablo Picasso (Marcial Di Fonzo Bo), Gertrude Stein (Kathy Bates) și Salvador Dalí (Adrien Brody).

Gil se împrietenește cu acești mari artiști și începe să fie tot mai captivat de viața boemă din acea perioadă.

În timp ce petrece tot mai multe nopți în acest trecut glorios, Gil întâlnește și o femeie pe nume Adriana (interpretată de Marion Cotillard), care devine muza și iubirea sa din alt timp.

Cu toate acestea, pe măsură ce relația lor se dezvoltă, Gil își dă seama că și Adriana visează la un trecut idealizat, preferând Belle Époque (sfârșitul secolului al XIX-lea), iar el începe să înțeleagă că obsesia pentru trecut poate împiedica oamenii să trăiască în prezent.

About Time (2013)

„About Time” este o altă incursiune în genul romantic cu elemente fantastice, iar Rachel McAdams își continuă seria de roluri memorabile. În acest film, ea joacă rolul lui Mary, o tânără care se îndrăgostește de Tim, un bărbat care descoperă că poate călători în timp.

Povestea din „About Time” îl urmărește pe Tim Lake (interpretat de Domhnall Gleeson), un tânăr obișnuit care descoperă, la vârsta de 21 de ani, că bărbații din familia sa au o abilitate unică: pot călători în timp.

Tatăl său (interpretat de Bill Nighy) îi explică că acest dar le permite să se întoarcă în momente din trecutul lor pentru a schimba sau retrăi anumite evenimente.

Inițial, Tim folosește această abilitate pentru a-și îmbunătăți viața și, mai ales, pentru a-și găsi dragostea adevărată.

După ce se mută la Londra pentru a deveni avocat, el o întâlnește pe Mary (interpretată de Rachel McAdams), o tânără americană fermecătoare, de care se îndrăgostește la prima vedere.

Cu ajutorul călătoriilor în timp, Tim reușește să îndrepte micile greșeli pe care le face la primele întâlniri, reușind în cele din urmă să o cucerească pe Mary.

Pe măsură ce viața lor evoluează, Tim începe să înțeleagă că, deși abilitatea de a călători în timp îi oferă multe oportunități de a corecta greșelile, nu poate evita toate necazurile și pierderile vieții.

El învață că nu poate schimba toate evenimentele și că unele lucruri sunt inevitabile, chiar și cu această putere.

Pelicula explorează ideea de a trăi fiecare zi ca și cum ar fi ultima, de a prețui momentele simple și de a înțelege că fericirea nu vine din perfecțiune, ci din acceptarea vieții așa cum este.

Deși filmul este plin de momente de umor și romantism, aduce în prim-plan și teme profunde despre viață, iubire și sacrificiu. McAdams oferă o interpretare plină de căldură și sinceritate, făcându-te să te atașezi imediat de personajul ei.

Vezi și: 10 filme cu Scarlett Johansson pe care trebuie să le vezi. Una dintre cele mai apreciate și versatile actrițe de la Hollywood

The Vow (2012)

„The Vow” este o poveste emoționantă inspirată din fapte reale. McAdams joacă rolul lui Paige, o tânără care suferă un accident grav de mașină și își pierde memoria, uitând complet de soțul ei, Leo, interpretat de Channing Tatum.

Povestea din „The Vow” se concentrează pe cuplul format din Paige (interpretată de Rachel McAdams) și Leo Collins (interpretat de Channing Tatum).

Cei doi sunt proaspăt căsătoriți și îndrăgostiți, însă viața lor este dată peste cap atunci când sunt implicați într-un grav accident de mașină.

În urma accidentului, Paige suferă o traumă cerebrală care o lasă cu amnezie severă, ștergând complet din memoria ei ultimii câțiva ani, inclusiv căsătoria cu Leo.

Când Paige se trezește din comă, nu își mai amintește de Leo și nu poate înțelege de ce și-a schimbat atât de mult viața.

Ea își amintește doar de viața sa de dinainte de a-l întâlni pe Leo, când era logodită cu fostul ei iubit Jeremy (interpretat de Scott Speedman) și trăia conform așteptărilor părinților săi, Bill și Rita Thornton (interpretați de Sam Neill și Jessica Lange).

Leo, care este profund îndrăgostit de Paige, se confruntă cu provocarea de a o face să se îndrăgostească din nou de el și să-și reamintească viața lor împreună.

În acest proces, Leo se confruntă cu dificultăți, inclusiv cu părinții lui Paige, care văd în această amnezie o oportunitate de a o readuce pe Paige în viața pe care o avea înainte de Leo.

Filmul explorează eforturile disperate ale lui Leo de a-și recâștiga soția, iar McAdams oferă o performanță autentică și emoționantă, capturând complexitatea pierderii și redescoperirii iubirii.

Red Eye (2005)

„Red Eye” este un thriller psihologic regizat de Wes Craven, în care Rachel McAdams joacă rolul lui Lisa Reisert, o tânără care devine victima unei conspirații terifiante în timpul unui zbor de noapte.

Povestea se desfășoară într-o mare parte la bordul unui avion și urmărește experiențele terifiante ale Lisei Reisert (interpretată de Rachel McAdams), o tânără manager de hotel care se întoarce acasă după ce a participat la înmormântarea bunicii sale.

Lisa, care se teme de zborul cu avionul, întâlnește la aeroport un bărbat aparent fermecător pe nume Jackson Rippner (interpretat de Cillian Murphy), cu care ajunge să stea alături în avion, datorită unei coincidențe aparent inofensive.

Curând după decolarea avionului, Jackson îi dezvăluie Lisei adevăratul motiv pentru care a ales să stea lângă ea: face parte dintr-un complot terorist care vizează asasinarea unui important oficial guvernamental care urmează să stea la hotelul unde Lisa este manager.

Jackson o amenință pe Lisa că, dacă nu îl va ajuta să schimbe camera oficialului astfel încât planul să poată fi dus la bun sfârșit, tatăl ei va fi ucis de un asasin care așteaptă ordinele sale.

Lisa se găsește într-o situație de coșmar, prinsă într-un avion aflat la 30.000 de picioare deasupra solului, fără nicio posibilitate de a scăpa.

De-a lungul zborului, Lisa încearcă să găsească o modalitate de a scăpa de Jackson și de a preveni asasinatul, în timp ce protejează viața tatălui său.

Pelicula este tensionată și captivantă, iar McAdams își demonstrează abilitatea de a juca roluri intense și pline de suspans. Performanța ei contribuie semnificativ la succesul filmului, transformându-l într-un thriller de neuitat.

Wedding Crashers (2005)

„Wedding Crashers” este o comedie spumoasă în care Rachel McAdams joacă rolul lui Claire Cleary, fiica unui important politician, care se îndrăgostește de unul dintre intrușii la nunți, interpretat de Owen Wilson.

Povestea îi urmărește pe John Beckwith (interpretat de Owen Wilson) și Jeremy Grey (interpretat de Vince Vaughn), doi prieteni și parteneri de afaceri care au dezvoltat un hobby neobișnuit: intrarea neinvitată la nunți.

Cei doi se specializează în a se infiltra la diverse ceremonii de căsătorie, pretinzând că sunt rude îndepărtate sau prieteni ai mirilor, doar pentru a profita de mâncare, băutură și, mai ales, pentru a întâlni femei singure.

Lucrurile se complică atunci când participă la nunta fiicei unui important politician, William Cleary (interpretat de Christopher Walken). Acolo, John se îndrăgostește de Claire Cleary (interpretată de Rachel McAdams), una dintre domnișoarele de onoare și fiica lui Cleary.

Însă Claire este deja într-o relație cu Zachary „Sack” Lodge (interpretat de Bradley Cooper), un bărbat arogant și posesiv. În același timp, Jeremy este urmărit obsesiv de Gloria Cleary (interpretată de Isla Fisher), sora mai mică a lui Claire, care devine din ce în ce mai atașată de el.

Pe măsură ce John încearcă să o cucerească pe Claire și să o convingă să renunțe la Sack, relația lui Jeremy cu Gloria devine din ce în ce mai haotică, iar amândoi prietenii se trezesc în situații hilare și pline de confuzii.

Intrigile comice și încercările lor de a menține aparențele duc la o serie de situații amuzante, culminând cu descoperirea identităților lor reale și cu o confruntare finală care schimbă totul.

Pelicula a fost un mare succes de box office, iar McAdams a adus o notă de dulceață și autenticitate personajului său, echilibrând perfect umorul și romantismul filmului.

Vezi și: 10 filme regizate de James Cameron pe care trebuie să le vezi. Părintele peliculelor Science Fiction de la Hollywood

Game Night (2018)

„Game Night” este o comedie neagră plină de acțiune și răsturnări de situație, în care Rachel McAdams joacă alături de Jason Bateman.

Povestea urmărește un grup de prieteni care se întâlnesc regulat pentru a organiza seri de jocuri. Max (interpretat de Jason Bateman) și Annie (interpretată de Rachel McAdams) sunt un cuplu pasionat de jocuri, iar competitivitatea lor îi face să fie gazde perfecte pentru aceste întâlniri.

Într-o noapte de jocuri, fratele lui Max, Brooks (interpretat de Kyle Chandler), decide să organizeze o seară specială, anunțând că a plănuit un joc de mistere real, în care unul dintre participanți va fi răpit, iar ceilalți vor trebui să îl găsească.

Lucrurile scapă de sub control când Brooks este răpit cu adevărat, iar prietenii, crezând că face parte din joc, pornesc într-o aventură periculoasă pentru a-l salva.

Pe măsură ce noaptea avansează, grupul realizează că nu este vorba doar de un joc, ci de o situație de viață și de moarte, implicând traficanți de arme, polițiști corupți și o mulțime de răsturnări de situație neașteptate.

McAdams strălucește în rolul lui Annie, aducând un amestec de umor, energie și carismă care face filmul extrem de distractiv.