14 aug. 2024 | 13:22

Conference League: Astana vs. Corvinul Hunedoara – Test crucial pentru echipa lui Maxim

SPORT
Conference League: Astana vs. Corvinul Hunedoara - Test crucial pentru echipa lui Maxim
Astana vs. Corvinul Hunedoara - Conference League.

Miercuri, 14 august, de la ora 17:00, Corvinul Hunedoara va disputa manșa a doua a turului al treilea preliminar din Conference League împotriva echipei kazahstaneze Astana. Meciul se va desfășura pe Ortalyq Stadion din Almaty și va fi transmis în direct de Digi Sport 1 și Prima Sport 1. În urma înfrângerii din prima manșă, cu scorul de 2-1 la Sibiu, Corvinul se află într-o poziție dificilă, fiind nevoită să înfrunte o echipă considerată favorită la calificarea în play-off-ul competiției.

Astana a demonstrat deja o formă solidă în acest sezon european, debutând direct în turul al doilea preliminar, unde a eliminat echipa Milsami Orhei din Republica Moldova. După un egal 1-1 în deplasare și o victorie cu 1-0 pe teren propriu, echipa antrenată de Grigory Babayan a continuat parcursul bun și în duelul cu Corvinul, impunându-se cu 2-1 la Sibiu, grație golurilor marcate de Camara și Geoffrey.

Corvinul, cu spatele la zid, dar plină de determinare

Pentru Corvinul Hunedoara, meciul de miercuri reprezintă mai mult decât o simplă confruntare pe teren străin; este un test de caracter și determinare. Antrenorul Florin Maxim a subliniat importanța acestui duel, declarând că echipa sa trebuie să arate un joc de calitate și să lupte până la capăt pentru calificare. „Nu mai rămâne decât un meci, unul de orgoliu, în care noi trebuie să arătăm foarte-foarte bine și să ne calificăm acolo. Sper și cred cu tărie că ne vom califica”, a spus Maxim.

În ciuda dificultăților întâmpinate până acum, Corvinul a demonstrat că poate fi o forță de temut. În turul preliminar din Europa League, echipa a trecut de Paksi, vicecampioana și deținătoarea Cupei Ungariei, cu un scor impresionant de 4-0 în deplasare, deși a pierdut returul cu 2-0. Totuși, echipa a fost eliminată în turul al doilea preliminar de Rijeka, vicecampioana din Croația, după un egal 0-0 acasă și o înfrângere la limită, 0-1, pe terenul adversarei.

Obiectivele echipei și provocările întâmpinate

Corvinul Hunedoara nu a debutat încă în noul sezon din Liga 2, iar singurul meci oficial din acest sezon a fost în Supercupa României, unde a suferit o înfrângere categorică, 0-3, împotriva campioanei FCSB. În ciuda acestui rezultat, echipa se pregătește intens pentru a face față provocărilor europene și pentru a-și atinge obiectivul de calificare în play-off-ul Conference League.

Dacă va reuși să înfrunte Astana și să obțină calificarea, Corvinul va întâlni în play-off învingătoarea dintre St. Mirren și Brann, două echipe care au remizat 1-1 în prima manșă. Manșa a doua se va disputa în Norvegia, iar echipa care va ieși victorioasă din acest duel va fi adversara hunedorenilor în următoarea etapă.

Meciul de miercuri este, fără îndoială, unul crucial pentru Corvinul Hunedoara, care are nevoie de o prestație excepțională pentru a depăși dezavantajul din tur și pentru a-și continua aventura europeană. Suporterii și întreaga echipă speră la un rezultat pozitiv care să aducă satisfacția unei calificări istorice.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele