09 aug. 2024 | 11:30

Stațiunea de pe litoralul românesc care nu atrage turiști, în ciuda investițiilor recente

ACTUALITATE
Stațiunea de pe litoralul românesc care nu atrage turiști, în ciuda investițiilor recente
Eforie Sud

Eforie Sud este stațiunea de pe litoralul românesc care nu atrage turiști, în ciuda investițiilor recente.

Eforie Sud, o stațiune celebră de pe litoralul românesc, continuă să fie evitată de turiști, în ciuda investițiilor recente în renovări și amenajări. Deși autoritățile și investitorii au încercat să îmbunătățească condițiile, numeroși vizitatori consideră că aceste eforturi sunt insuficiente, iar stațiunea rămâne neatractivă pentru majoritatea călătorilor.

Condiții neadecvate și infrastructură precară

Turiștii care au petrecut vacanțele în Eforie Sud s-au plâns de condițiile necorespunzătoare, menționând că investițiile realizate nu sunt suficiente pentru a revitaliza stațiunea. Un localnic a descris Eforie Sud ca fiind o regiune de tranzit, unde majoritatea turiștilor doar trec prin zonă în drum spre alte stațiuni de pe litoralul românesc. Plajele rămân adesea goale, iar atmosfera de vacanță lipsește cu desăvârșire.

Infrastructura stațiunii este, de asemenea, un motiv de nemulțumire. Stațiunea este afectată de gropi și denivelări, cu trotuare rupte sau inexistente în anumite locuri. În plus, grămezile de moloz și gunoiul sunt omniprezente, afectând semnificativ imaginea locului.

Un localnic a ironizat situația pe un grup de pe Facebook, afirmând că, în lipsa turiștilor, locuitorii ar putea ajunge să se cazeze reciproc în sezonul următor: „Începând de anul viitor urmează să ne cazăm unii la alții, o săptămână mergem noi la vecini, săptămâna următoare vin vecinii la noi”.

Liniște, dar și neajunsuri pentru turiști

Cu toate acestea, există și turiști care au găsit aspecte pozitive în vacanțele petrecute la Eforie Sud. Aceștia apreciază liniștea și lipsa aglomerației, elemente rare pe litoralul românesc în plin sezon estival. Plaja stațiunii, care se întinde pe aproximativ 2 kilometri, este suficient de spațioasă pentru cei care doresc să se bucure de soare și de apa Mării Negre fără să fie deranjați de mulțimi de oameni.

Stațiunea Eforie Sud are o istorie îndelungată, începuturile sale datând din anul 1894, când a fost construit un sanatoriu pentru tratarea diverselor afecțiuni. În 1899, a fost ridicat și primul hotel din zonă, denumit inițial Hotel Movila, care astăzi poartă numele de Hotel Parc.

În ciuda acestor aspecte istorice și a încercărilor de modernizare, Eforie Sud rămâne o stațiune care nu reușește să atragă turiștii în număr mare, aceștia preferând alte destinații de pe litoralul românesc. Stațiunea are nevoie de investiții mai consistente și de o strategie de dezvoltare bine pusă la punct pentru a reveni în preferințele turistilor.