13 sept. 2024 | 15:37

O cabană minusculă pe plajă, fără electricitate și apă curentă, scoasă la vânzare pentru peste 80.000 de euro

ACTUALITATE
O cabană minusculă pe plajă, fără electricitate și apă curentă, scoasă la vânzare pentru peste 80.000 de euro
Căbănuța scumpă de pe coasta Swanage, Dorset

O cabană mică pe plajă, fără utilități și dotată doar cu o bancă și câteva rafturi, este acum disponibilă la vânzare pentru suma impresionantă de peste 80.000 de euro.

Cabana nu are utilități

Situată pe o proprietate privată de pe coasta Swanage, Dorset, cabana din lemn de 2,4 pe 1,5 metri nu dispune de electricitate, apă curentă și are un interior extrem de simplu. Cu doar câteva cârlige pentru prosoape, o bancă de depozitare, un blat de lucru și rafturi, această cabană minusculă se vinde pentru zeci de mii de lire sterline.

Deși proprietatea nu se poate lăuda cu multe facilități, oferă totuși o priveliște spectaculoasă asupra locurilor pitorești Old Harry Rocks și The Needles de pe Insula Wight.

Agenții imobiliari de la DOMVS anticipează un interes ridicat pentru această proprietate, subliniind că este o „oportunitate rară” de a achiziționa o cabană pe plajă deținută privat. În Swanage, majoritatea cabanelor de pe plajă aparțin consiliului local, doar 15% fiind în proprietate privată, iar și mai puține disponibile pe bază de proprietate deplină.

Fiind o proprietate de tip freehold, viitorii cumpărători nu vor trebui să plătească mii de lire sterline pe an pentru chiria terenului, spre deosebire de Mudeford, aflat la 18 mile distanță, unde se găsesc cele mai scumpe cabane de plajă din Marea Britanie.

Pe lângă priveliștile incredibile și lipsa chiriei pentru teren, această mică insula oferă acces la North Beach, o plajă privată.

Priveliști superbe

Plaja Swanage, în ansamblu, a fost premiată cu distincția „Blue Flag” timp de 23 de ani consecutivi datorită nisipului său auriu și apelor limpezi.

Cabana are o verandă, uși duble de tip stable cu obloane, permițându-i viitorului proprietar să admire marea din confortul propriei cabane. De asemenea, dispune de un spațiu de depozitare în pod, un acoperiș din beton armat și o structură din lemn tratat, oferind astfel o construcție robustă.

Există acces la toalete publice și apă potabilă în apropiere și, deși cabanele nu au electricitate, unele au instalate panouri solare pentru a produce energie electrică. John Beauchamp, de la DOMVS, a declarat: „Popularitatea cabanelor de pe plajă continuă să crească, nu în ultimul rând datorită potențialului lor investițional – local, cabanele se pot închiria cu peste 200 de lire pe săptămână în plin sezon estival. Aceasta este una dintre cele mai bune cabane din Swanage. Priveliștile sunt pur și simplu uluitoare, iar poziția sa pe promenadă oferă atât confort, cât și intimitate. Suntem încântați să găsim un nou proprietar care va aprecia farmecul său unic”.

Jenny Mosley, actuala proprietară, care a deținut cabana timp de un deceniu, a spus: „Această cabană a fost un refugiu prețios pentru mine și familia mea, oferindu-ne nenumărate momente de relaxare și bucurie. Am renovat-o cu drag și sunt sigură că următorul proprietar își va crea propriile amintiri minunate aici. Este un loc special de care îmi va fi greu să mă despart, dar sunt entuziasmată pentru noul capitol din povestea sa”.