05 aug. 2024 | 09:45

Rapid vs. Sepsi: Giuleștenii caută prima victorie, ardelenii rămân neînvinși

SPORT
Rapid vs. Sepsi: Giuleștenii caută prima victorie, ardelenii rămân neînvinși
Rapid vs. Sepsi - SuperLiga.

Rapid – Sepsi, meci contând pentru etapa a 4-a din campionatul României, este programat luni, 5 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Giulești. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 și Prima Sport 1. Rapid, încă fără victorie în acest campionat, și Sepsi, neînvinsă în startul de sezon, se întâlnesc în cea mai tare partidă a etapei a 4-a din SuperLiga.

Rapid a acumulat două puncte în primele trei etape, după ce a remizat în deplasare cu UTA, scor 1-1, și pe teren propriu cu CFR Cluj, 2-2, și a pierdut în deplasare cu Petrolul, scor 0-1. Echipa antrenată de Neil Lennon a avut o vară aglomerată, disputând cinci partide de verificare: victorii împotriva lui Ruadomlje (2-1), Zaglebie (1-0) și Maribor (4-0), o înfrângere cu Celje (0-1) și o remiză cu Ruzomberok (1-1).

La nivelul lotului, giuleștenii s-au întărit semnificativ, aducându-i pe Benjamin Siegrist, Filip Blazek, Luka Gojkovic, Timotej Jambor și Cristi Manea. Jakub Hromada a fost transferat definitiv, iar Rareș Pop, Claudiu Micovschi, Cătălin Vulturar și Ștefan Pănoiu au revenit la echipă după perioadele de împrumut. În schimb, au plecat Funsho Bamgboye, Dragoș Grigore, Alexandru Albu și Ermal Krasniqi.

De menționat că Rapid nu a mai câștigat de șase meciuri în fața lui Sepsi, interval în care s-au consemnat trei victorii pentru covăsneni și trei remize.

Sepsi, neînvinsă și în formă

Sepsi are șapte puncte după cele trei runde disputate până acum, în care a înregistrat două succese, 1-0 acasă cu Poli Iași și 2-1 în deplasare cu Gloria Buzău, și o remiză, 1-1 pe teren propriu cu Dinamo. Echipa antrenată de germanul Bernd Storck a disputat trei meciuri amicale în pauza competițională: 1-1 cu Unirea Slobozia, 4-4 cu Ferencvaros, campioana Ungariei, și 1-3 cu Austria Viena, locul 8 în ultima ediție a campionatului din Austria.

Principalele veniri în lotul Sepsi în această vară sunt Sota Mino (Hermannstadt), Marcelo Freitas (UTA), Marius Coman (Corvinul), alături de revenirile lui Ion Gheorghe (Stal Mielec) și Vitalie Damașcan (Lausanne Ouchy). Printre plecările importante se numără Marius Ștefănescu (FCSB), Andres Dumitrescu (revenit după împrumut la Slavia Praga), Mihai Bălașa (Farul), Adan Aganovic (Unirea Slobozia), Roland Varga (Kazincbarcika), Pavol Safranko (Sabah), Jonathan Rodriguez și Mario Rondon (ambii liberi de contract).

În ultimele trei deplasări din campionat, Sepsi a marcat de fiecare dată cel puțin două goluri (șapte în total).

În sezonul regulat din campionatul trecut, cele două echipe au remizat de fiecare dată, 0-0 în Giulești, în tur, și 0-0 la Sf. Gheorghe, în retur. În play-off, Sepsi a câștigat ambele partide cu Rapid, 1-0 în tur, în deplasare, și 3-2 în retur, acasă.

Așteptări și pronosticuri

Partida de pe Giulești promite să fie una spectaculoasă, cu Rapid încercând să obțină prima victorie a sezonului și să rupă seria negativă împotriva lui Sepsi. De cealaltă parte, echipa din Sfântu Gheorghe va dori să-și continue seria neînvinsă și să își consolideze poziția în clasament. Cu ambele echipe în formă și cu loturi bine pregătite, fanii se pot aștepta la un duel de înaltă intensitate și la un spectacol fotbalistic de excepție.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele