25 iul. 2024 | 10:53

Acest Nintendo Wii de dimensiuni reduse poate fi folosit ca breloc

ACTUALITATE
Acest Nintendo Wii de dimensiuni reduse poate fi folosit ca breloc

S-a reușit să se reducă semnificativ dimensiunile consolei Nintendo Wii și s-a creat o versiune funcțională atât de mică încât poate fi folosită ca breloc. Această realizare impresionantă a fost raportată de Time Extension și aduce o nouă dimensiune miniaturizată uneia dintre cele mai populare console din istorie, cu peste 100 de milioane de unități vândute în timpul existenței sale.

Caracteristici și funcționalități

Noua consolă, denumită sugestiv Nintendo Kawaii, nu poate accepta discuri Wii din motive evidente, dar funcționează cu controlere Gamecube. Cu toate că lipsesc unele funcții ale modelului original, Nintendo Kawaii poate rula jocuri din acea generație. Consola are un design atrăgător, realizat dintr-un unibody metalic din aluminiu prelucrat CNC și este echipată cu conectori magnetici pogo pin pentru alimentare, suport AV și controlere.

Un aspect esențial al acestei miniconsole este suportul pentru controlerele Gamecube, fiind prevăzută cu un dock personalizat care permite conectarea a patru controlere, esențial pentru anumite jocuri de luptă, cum ar fi cele din seria Super Smash Bros. Creatori acestei console minuscule au declarat că proiectul a început ca o provocare pentru a realiza „cel mai mic Wii funcțional vreodată”. Se pare că au reușit să-și atingă obiectivul, deoarece consola nu necesită un ventilator intern și este răcită pasiv.

Limitări și perspective

Din păcate, dimensiunile reduse ale consolei nu permit acceptarea discurilor Wii, astfel că este o consolă exclusiv digitală. De asemenea, nu există conectivitate Bluetooth, ceea ce înseamnă că Wiimote-urile tradiționale nu pot fi utilizate. Cu toate acestea, se pot conecta orice controlere USB-C și cele menționate anterior, de Gamecube. Consolei îi lipsesc și alte funcții, cum ar fi bara de senzori, ceea ce o face nepotrivită pentru jocurile care necesită mișcare, cum ar fi Wii Sports și Skyward Sword.

Sistemul de operare al consolei pare a fi open-source, ceea ce sugerează că ar putea avea capacitatea de a emula și alte jocuri în viitor. Vom reveni cu actualizări pe măsură ce vom afla mai multe detalii.

Reacția pieței și viitorul consolei

Primele 30 de unități ale acestei console minuscule au fost puse în vânzare la prețul de 55 de dolari și s-au epuizat aproape instantaneu, ceea ce a fost un test inițial pentru piață. Este foarte probabil ca noi comenzi să fie deschise în viitorul apropiat.

Aceasta nu este prima dată când modderii reduc dimensiunile Wii-ului. La începutul acestui an, un alt modder a creat o versiune a consolei de dimensiunea unui pachet de cărți. Comparativ cu Nintendo Kawaii, acea versiune pare acum uriașă.

Realizarea unei console funcționale atât de mici demonstrează nu doar abilitățile tehnice ale modderilor, ci și fascinația continuă și aprecierea pentru consola Wii, chiar și la ani buni de la lansarea sa inițiala.