28 iun. 2024 | 13:00

O femeie blocată în Tesla descoperă un „mecanism secret” pentru deschiderea mașinii VIDEO

ACTUALITATE
O femeie blocată în Tesla descoperă un

O femeie din Arizona, pe nume Diane, s-a confruntat cu o situație extrem de neplăcută, când a rămas blocată în Tesla sa. Ea a criticat compania pentru lipsa de informare suficientă a șoferilor cu privire la protocoalele de siguranță, mai ales în cazuri care sunt dincolo de controlul proprietarilor.

O experiență înfricoșătoare

Pe 19 iunie, Diane, proprietara unui Tesla Model Y de trei ani, a relatat experiența sa îngrijorătoare celor de la On Your Side. Deși se bucurase de mașina sa Tesla fără probleme, recent a trăit un coșmar. În timp ce încerca să pornească într-o călătorie de rutină, a descoperit că nu putea deschide ușile mașinii.

„Era complet încărcată,” a spus ea.

„Am deconectat mașina, am intrat, am închis ușa și totul s-a oprit. Nu puteam deschide geamurile, nu puteam descuia ușile – eram pur și simplu blocată”.

Frustrată, Diane a încercat să consulte manualul Tesla pentru instrucțiuni de evacuare. Din păcate, cu mașina oprită, nu a putut deschide torpedoul pentru a-l recupera. Încă blocată, Diane a sunat un prieten pentru ajutor, dar nici acesta nu a reușit să deschidă ușa. Fără alte opțiuni, a apelat la aplicația Tesla și a solicitat asistență rutieră de urgență. Reprezentanții Tesla i-au trimis mesaje în care i-au indicat un „mecanism ascuns” în ușa mașinii, pe care l-ar putea folosi pentru a ieși.

„A fost înfricoșător și foarte neliniștitor, ca să spun cel puțin,” a mărturisit ea.

De la incident, Diane a vorbit cu mai mulți proprietari de Tesla care, ca și ea, nu știau cum să deschidă ușile când mașina nu are curent. Cauza opririi rămâne neclară.

Cereri pentru o mai bună educație în materie de siguranță

După incident, Diane a discutat cu mulți proprietari de Tesla care nu erau conștienți de modul în care să deschidă ușile mașinii când vehiculul nu are putere. Diane consideră că Tesla trebuie să îmbunătățească educația proprietarilor cu privire la această funcție critică de siguranță. Ea cere companiei conduse de Elon Musk să facă pași mai semnificativi pentru a se asigura că toți șoferii știu cum să iasă din vehicul în astfel de situații.

Interesant este că Diane nu este singura proprietară de Tesla care s-a confruntat cu o problemă similară. Luna trecută, Brianna Janel a împărtășit o experiență asemănătoare pe TikTok. În timp ce era parcată la Chick-fil-A, Janel a încercat să actualizeze software-ul mașinii, așteptându-se ca procesul să dureze aproximativ 24 de minute.

Totuși, s-a trezit blocată în interior timp de 40 de minute, cu temperaturi ajungând la 39 de grade Celsius. Spre deosebire de Diane, Janel știa despre eliberarea manuală a ușii. Totuși, de teamă că ar putea deteriora mașina, a ales să aștepte în căldura sufocantă a Californiei.

Adăugând la aceste preocupări, au apărut rapoarte despre un incident similar implicând un copil mic blocat într-o Tesla defectă. Nepoata de 20 de luni a lui Renee Sanchez a rămas blocată în vehicul.

Preocupări de siguranță mai largi

Controversele privind siguranța au marcat recent vehiculele Tesla. În martie, a avut loc o tragedie când Tesla CEO-ului Foremost Group, Angela Chao, a ajuns într-un iaz de pe un ranch. Raporturile poliției indică faptul că mașina ei a colizionat cu un zid de lângă iaz. Impactul a cauzat deplasarea a două blocuri mari de calcar, fiecare de peste un metru înălțime și cântărind aproximativ o jumătate de tonă. Această coliziune puternică a trimis SUV-ul în aer înainte de a ateriza și a se rostogoli în apă. Incidentul a ridicat întrebări cu privire la caracteristicile de siguranță ale vehiculului electric, care ar fi trebuit să prevină coliziunea.

Aceste incidente subliniază necesitatea unor măsuri mai bune de informare și siguranță pentru proprietarii de vehicule Tesla, pentru a preveni situații similare în viitor și pentru a asigura siguranța tuturor utilizatorilor.