08 iun. 2024 | 18:04

Iga Swiatek câștigă al treilea titlu consecutiv la Roland Garros după o victorie dominantă asupra lui Jasmine Paolini

ACTUALITATE
Iga Swiatek câștigă al treilea titlu consecutiv la Roland Garros după o victorie dominantă asupra lui Jasmine Paolini
Iga Swiatek (Foto: Euronews)

Iga Swiatek și-a consolidat reputația de regină a zgurii prin câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv la Roland Garros, după o victorie zdrobitoare de 6-2, 6-1 împotriva lui Jasmine Paolini, cap de serie numărul 12. Aceasta reprezintă al cincilea său titlu de Grand Slam, relatează Reuters.

Victoria sa a marcat cea de-a 21-a victorie consecutivă pe terenul său preferat, Roland Garros, plasând-o pe locul patru în lista celor mai lungi serii de victorii la Roland Garros în era Open, după Chris Evert (29), Monica Seles (25) și Justine Henin (24).

Performanțe remarcabile în sezonul de zgură

La doar 23 de ani, Iga Swiatek a ajuns la Paris într-o formă de invidiat, după ce a câștigat titlurile de la Madrid și Roma. Aceasta și-a extins seria de victorii pe zgură din acest an la un impresionant număr de 19 meciuri, sărbătorind astfel cel de-al patrulea titlu French Open din ultimii cinci ani.

Începutul meciului a fost unul promițător pentru Swiatek, care a intrat pe teren hotărâtă și agresivă. După ce a ratat ocazia de a face break de la 0-40 în al doilea game, Swiatek și-a pierdut temporar serviciul, dar a revenit rapid în forță.

Iga Swiatek

Iga Swiatek

Jocul și strategia de succes

Jasmine Paolini, a treia italiancă care ajunge în finala de la Roland Garros după Francesca Schiavone și Sara Errani, a reușit să țină pasul cu Swiatek până la un punct, dar a cedat în al șaselea game. Schimbarea de momentum a permis specialistei pe zgură Swiatek să domine schimburile de mingi de pe baseline, gestionând excelent unghiurile și încheind primul set în 37 de minute, câștigând 20 din ultimele 24 de puncte după ce a fost condusă cu un break.

Paolini, șocată, a încercat să absoarbă suportul și aplauzele publicului de pe terenul principal atunci când câștiga puncte izolate la începutul setului următor. Cu toate acestea, provocarea sa s-a estompat sub soarele amiezii, Swiatek reușind să facă două break-uri și să construiască un avans de 4-0.

O victorie decisivă și un nou record

Swiatek, care a pierdut un singur set pe parcursul turneului într-un meci epic din turul al doilea cu Naomi Osaka, a câștigat 10 jocuri consecutive înainte ca Paolini să își treacă numele pe tabelă, dar nu a existat nicio dramă de revenire târzie. Lovitura decisivă a venit rapid, Swiatek încheind meciul când Paolini a trimis o minge lungă. Swiatek a sărbătorit căzând în genunchi și ridicând pumnii în aer, scoțând un strigăt puternic, înainte de a se alătura echipei sale în tribune pentru o nouă rundă de sărbători.

Această victorie nu doar că întărește statutul lui Iga Swiatek ca una dintre cele mai dominante jucătoare pe zgură, dar îi și adaugă un nou titlu impresionant palmaresului său, confirmându-i locul printre marile nume ale tenisului mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele