31 mai 2024 | 09:24

Filmul de pe Netflix la care vei râde în hohote: “Shazam! Fury of the Gods” este în top, în România

ACTUALITATE
Filmul de pe Netflix la care vei râde în hohote: “Shazam! Fury of the Gods” este în top, în România

Filmul de pe Netflix “Shazam! Fury of the Gods” este o continuare a filmului de comedie și supereroi din 2019, “Shazam!”, și face parte din Universul Extins DC (DCEU).

Filmul de pe Netflix la care te vei distra

Filmul de pe Netflix îl urmărește pe adolescentul Billy Batson, care se poate transforma în supereroul adult Shazam rostind cuvântul magic “Shazam”. În această nouă aventură, Billy și frații săi adoptivi, care au și ei superputeri, se confruntă cu o nouă amenințare din partea Fiicelor lui Atlas, zeițe antice care doresc să recupereze puterea zeilor. Billy trebuie să învețe să-și depășească nesiguranțele și să colaboreze cu familia sa pentru a salva lumea.

Regizat de David F. Sandberg și scris de Henry Gayden și Chris Morgan, filmul de pe Netflix îi are în distribuție pe Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Rachel Zegler, Adam Brody, Ross Butler, D.J. Cotrona, Grace Caroline Currey, Meagan Good, Lucy Liu, Djimon Hounsou și Helen Mirren. În film, Billy Batson / Shazam și frații săi adoptivi luptă împotriva Fiicelor lui Atlas.

“Shazam! Fury of the Gods”, potrivit pentru întreaga familie

Filmul de pe Netflix “Shazam! Fury of the Gods” a avut premiera la Fox Village Theatre din Los Angeles pe 14 martie 2023 și a fost lansat în Statele Unite pe 17 martie. Filmul a primit recenzii mixte din partea criticilor, care l-au considerat inferior predecesorului său. De asemenea, a fost un eșec la box-office, încasând 134 de milioane de dolari la nivel mondial față de un buget de producție de 110-125 de milioane de dolari.

Cu o poveste captivantă și o distribuție impresionantă, “Shazam! Fury of the Gods” promite să fie o experiență plină de acțiune și umor pentru fanii genului supereroi. Filmul este disponibil pentru vizionare pe Netflix, permițând fanilor să se bucure de aventurile lui Shazam și ale familiei sale adoptive.

Cu toate astea, “Shazam! Fury of the Gods” se compară cu primul film “Shazam!” din 2019 în mai multe moduri, dar există și diferențe notabile între cele două. Iată câteva puncte cheie bazate pe recenziile critice:

  • Tonul și umorul: Primul film “Shazam!” a fost apreciat pentru abordarea sa proaspătă și umorul său, care a reușit să echilibreze cinismul și sentimentalismul1. În schimb, “Shazam! Fury of the Gods” pare să fie mai ancorat în formula tipică a benzilor desenate, cu un umor mai forțat și mai puțin asigurat, deși performanța lui Zachary Levi este în continuare puternică.
  • Povestea și personajele: În timp ce primul film s-a concentrat pe povestea lui Billy Batson și a prietenului său Freddy, în “Fury of the Gods”, personajele se confruntă cu Fiicele lui Atlas, o nouă amenințare cu mize mai mari. Filmul adaugă noi personaje și extinde universul, dar acest lucru poate duce la o poveste mai puțin focalizată.
  • Recepția criticilor: “Shazam! Fury of the Gods” a primit recenzii mixte, fiind considerat de mulți critici inferior primului film. Deși are momente de inimă și umor, secvențele de acțiune și dezvoltarea personajelor nu par să fie la fel de bine primite ca în original.
  • Performanța la Box-Office: Din punct de vedere financiar, “Shazam! Fury of the Gods” nu a avut succesul scontat, fiind considerat un eșec la box-office, cu încasări de 134 de milioane de dolari la nivel mondial, față de un buget de producție de 110-125 de milioane de dolari.

În concluzie, deși “Shazam! Fury of the Gods” păstrează unele dintre elementele care au făcut primul film popular, cum ar fi umorul și personajul principal carismatic, pare să nu atingă aceleași niveluri de originalitate și coerență în poveste și personaje. Fanii seriei pot găsi încă plăcere în vizionarea filmului, dar ar putea fi dezamăgiți dacă se așteaptă la aceeași calitate ca în “Shazam!” din 2019.