22 mai 2024 | 16:18

Ce notă a primit Radu Drăgușin în al treilea meci la rând ca titular. A jucat în Tottenham – Newcastle

SPORT
Ce notă a primit Radu Drăgușin în al treilea meci la rând ca titular. A jucat în Tottenham - Newcastle
Radu Drăgușin / Foto: Profimedia

Radu Drăgușin a fost titular în meciul amical dintre Tottenham și Newcastle disputat la Melbourne, în Australia. Pentru fundașul român a fost al treilea meci în care a fost trimis în teren încă din primul minut. Iată ce notă i-au dat englezii pentru prestația sa.

Radu Drăgușin, al treilea meci ca titular

Internaționalul român a trecut de la Genoa la Tottenham, în iarnă, contra sumei de 31 de milioane de euro și a devenit cel mai scump fotbalist din România, în topul all-time.

Deși sezonul s-a terminat în Premier League în urmă cu trei zile, Tottenham a participat la un turneu amical în Australia, la Melbourne, și a jucat în compania celor de la Newcastle. Partida a fost găzduită de stadionul ”Melbourne Cricket Ground”, cu o capacitate de 100.024 de locuri, iar la meci au fost prezenți 78.419 spectatori.

Vezi și: Radu Drăgușin vrea să dea lovitura în România cu o nouă afacere. În ce își investește fotbalistul banii

Ce notă a primit Radu Drăgușin în al treilea meci la rând ca titular. A jucat în Tottenham - Newcastle

Radu Drăgușin / Foto: Profimedia

Cu cât a fost notat Radu Drăgușin

La finalul timpului regulamentar, tabela arăta 1-1, dar ”coțofenele” s-a impus la loviturile de departajare, scor 5-4. Radu Drăgușin a jucat până în minutul 71, dar prestația sa nu a fost una foarte apreciată.

Fundașul român a fost driblat de două ori și a câștigat trei dintre cele șase dueluri cu adversarii. De asemenea, a încercat 52 de pase și a reușit 45 dintre ele, a pierdut în 9 rânduri posesia și a fost faultat de două ori. Pentru cele 71 de minute jucate, Radu Drăgușin a primit nota 6,3, cea mai mică notă dintre titularii lui Tottenham, potrivit Sofascore.

  •  Tottenham a terminat sezonul pe locul 5 și va evolua în grupele Europa League.

Radu Drăgușin despre plecarea de la Tottenham

Pentru că a prins foarte puține minute ca titular de la sosirea la Spurs, s-a speculat că Radu Drăgușin va pleca în această vară de la formația londoneză. După ultima partidă din campionat, internaționalul român a ținut să lămurească această situație.

El a avut doar cuvinte de laudă la adresa clubului londonez și a transmis că vrea să rămână în continuare la Tottenham.

Ce mod de a încheia sezonul! În cele câteva luni petrecute la Tottenham, am simțit un incredibil sentiment de apartenență. Mulțumesc că m-ați primit cu brațele deschise! Să continuăm împreună”, a fost mesajul transmis de Radu Drăgușin.

Vezi și: Interviu inedit cu Radu Drăgușin. Ce poreclă are și ce vedetă ar invita la cină

Deși a anunșat că nu vrea să plece de la Spurs, publicația italiană Corriere dello Sport scrie că Napoli incearcă să-l transfera pe Radu Drăgușin, pe care l-a vrut și în iarnă, când românul a refuzat oferta pentru a pleca în Premier League.

Tottenham ar fi stabilit și prețul pentru care ar fi de acord să se despartă de român, mai exact 46 de milioane de euro.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele