21 mai 2024 | 09:42

S-a aflat adevărata clauză din contractul lui Răzvan Lucescu. Cât costă campionul Greciei?

SPORT
S-a aflat adevărata clauză din contractul lui Răzvan Lucescu. Cât costă campionul Greciei?
Răzvan Lucescu și trofeul de campion al Greciei, cu PAOK / Foto: Instagram-@paok

Răzvan Lucescu (55 de ani) a scris istorie pe banca celor de la PAOK Salonic, după ce a câștigat duminică al doilea său titlu în Grecia, din totalul celor patru din intreaga existență a clubului.

Răzvan Lucescu, de la ”Mourinho al săracului”, la erou la Salonic

PAOK Salonic s-a impus în ultima etapă, pe terenul rivalei Aris Salonic, scor 2-1, astfel că în superbul oraș, situat pe pe malul Mării Egee, al doilea ca mărime din Grecia, cu o populație de aproximativ 800.000 de oameni, s-a declanșat fiesta.

Aproximativ 40.000 de suporteri au fost prezenți pe Toumba, stadionul lui PAOK, după care sărbătoarea s-a mutat pe străzi, lângă Turnul Alb, din Salonic.

Razvan Lucescu

Razvan Lucescu

Tehnicianul român și-a câștigat astfel respectul grecilor, mai ales că până nu demult nu era prea agreat, mai ales de către reprezentanții mass-media care l-au comparat cu Jose Mourinho. Chiar au spus despre Lucescu jr că este ”Mourinho al săracului”, aluzie la faptul că și antrenorul român a fost arogant, de multe ori, în sezonul recent încheiat,

”PAOK-ul lui Lucescu se prăbușește în fiecare an în play-off din vina românului. La gunoi! PAOK plătește întrucât nu are un vârf care să dea culoare. Lucescu este obsesiv, previzibil, plictisitor. La gunoi!

După ce a fost eliminată de FC Bruges din Conference League și a făcut doar egal cu Lamia, PAOK a izbutit ceea ce părea imposibil. Trei victorii în lanț, cu AEK, Olympiakos și Panathinaikos!

Cu cât i se dădeau mai puține șanse, cu atât mai bine a arătat echipa din Salonic. Incredibil. Extraordinar. Istoric. Uimitor. Și de neconceput”, au scris cei de la gazzetta.gr.

Citește și: Răzvan Lucescu, declarații riscante înaintea meciului din Conference League. „Locul idioților care fac asemenea lucruri e la închisoare” – VIDEO

Clauză de două milioane de euro pentru Răzvan Lucescu

Acum, Răzvan Lucescu este erou la Salonic, astfel că rămâne de văzut ce va face din sezonul viitor. Românul a semnat, în februarie 2024, un nou contract cu PAOK, dar are și o clauză de reziliere, dar suma diferă în funcția de cine-l va oferta.

„Abia am semnat prelungirea în februarie. Clauza nu e de șapte milioane (n.r – de euro). E de două (n.r. – milioane de euro) pentru Europa de Vest și patru (n.r. – milioane de euro) pentru celelalte țări.

Sunt două titluri câștigate și unul furat. Sunt patru din cinci finale de Cupă, dintre care două câștigate. Plus două sferturi de competiții europene.

În istoria clubului de 98 de ani, patru titluri, două cu mine. Îți dai seama că aici am trăit o satisfacție profesională uriașă.

Nu mi-e ușor să plec de aici și nu știu dacă vreau. Cu toate că sunt lupte foarte aprige cu celelalte echipe din campionat.”, a spus Răzvan Lucescu, conform digisport.ro.

Răzvan Lucescu a comentat și zvonul conform căruia ar fi pe lista celor de la Beșiktaș.

”Nu știu, am contract, așa că nu m-a interesat nicio discuție până acum cu nimeni, n-am vorbit cu niciun impresar.

Oricum, cine vrea să mă ia, trebuie să vorbească cu patronul”, a mai spus Lucescu, conform aceleiași surse.

Citește și: Ce decizie a luat PAOK în privința lui Florinel Coman. „La o zi după revenirea lui Răzvan Lucescu în România…”. Anunț despre favoritul lui Gigi Becali

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele