13 mai 2024 | 11:47

Sorana Cîrstea și Irina Begu, dueluri pentru calificări istorice la Roma. Româncele joacă cu finaliste de Grand Slam

SPORT
Sorana Cîrstea și Irina Begu, dueluri pentru calificări istorice la Roma. Româncele joacă cu finaliste de Grand Slam
Sorana Cirstea si Irina Begu

Sportivele din România au impresionat la ediția din acest an a turneului de la Roma. Sorana Cîrstea și Irina Begu joacă în optimile de finală ale competiției de la Foro Italico. Cele două întâlnesc două finaliste de Grand Slam. Cine sunt adversarele româncelor.

Sorana Cîrstea și Irina Begu, în optimi la Roma

Simona Halep a cucerit trofeul la Roma în 2020 și a reușit să se califice în două alte finale și în două semifinale. Acum, Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat în optimi, unde vor da peste două adversare de top.

Sorana Cîrstea a eliminat-o în turul anterior pe campioana de la Wimbledon și numprul șase mondial, Marketa Vondrousova, și a bifat cea mai bună performanță din carieră la Foro Italico. După ce a trecut printr-o accidentare gravă care a ținut-o în afara terenului timp de șapte luni, Irina Begu este într-o formă foarte bună și s-a califcat în optimi după ce a învins-o pe Elise Mertens, numărul 27 WTA.

Sorana Cîrstea / Foto: Profimedia

Adversara Soranei Cîrstea în optimi

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Roma, turneu dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, cele două românce vor da peste adversare de top. Sorana Cîrstea se va duela cu americanca Madison Keys, pe care a învins-o în ambele întâlniri directe de până acum. Una dintre confruntări a avut loc pe zgură, la Madrid, în 2019.

Madison Keys o are în față pe Sorana Cîrstea, jucătoare care tocmai a bifat al 3-lea succes la o tenismenă de top 10 WTA în 2024, după ce a trecut de Marketa Vondrousova.

Vezi și: Cum a reacționat Jelena Ostapenko după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea. A și făcut o glumă la care a râs doar ea

În ciuda diferenței din clasament, Keys este în dezavantaj când se confruntă cu românca, aceasta nepierzând vreuna din cele două dispute directe jucate” notează siteul oficial al WTA.

Învingătoarea din această optime o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea duelului dintre Swiatek – Kerber.

Cu cine joacă Irina Begu în optimi

Irina Begu se va înfrunta în optimi, de a 18.30, cu Danielle Collins, după ce aceasta a învins-o pe Caroline Garcia. Singurul meci direct dintre cele două a fost câştigat de americancă, în 2018, în primul tur la Miami, cu 6-1, 6-1.

Collins continuă să aibă activat „modul distrugere”, câștigând 17 din ultimele 18 partide. Singurul ei eșec recent a venit în fața locului doi mondial, Aryna Sabalenka, după o luptă remarcabilă, de 3 seturi, la Madrid.

Vezi și: Sorana Cârstea a câștigat o sumă uriașă din tenis în 2023. Câți bani a adunat tenismena

Acum, în fața americancei stă Irina Begu, fostă semifinalistă la Roma în 2016. Românca a jucat mereu cel mai bun tenis al său pe zgură. Victoria ei cu 6-2, 6-0 în fața lui Elise Mertens, cap de serie 27, a fost un rezultat care a ridicat multe capete”, mai notează sursa citată.

În sferturi, învingătoarea acestui meci va evolua contra câștigătoarei duelului Sakkari-Azarenka.

  • Până acum, româncele şi-au asigurat la Roma câte un cec de 52.480 de euro şi 120 de puncte WTA.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele