07 mai 2024 | 13:00

Care este cea mai lungă rută pe care poți merge pe jos, pe Pământ: Îți va lua șase luni

ACTUALITATE
Care este cea mai lungă rută pe care poți merge pe jos, pe Pământ: Îți va lua șase luni

Ești curios să știi care este cea mai lungă plimbare din lume? Pornind de la L’Agulhas din Africa de Sud, ruta te va duce de la punctul cel mai sudic de pe continentul african până la Magadan, în extremul nord-est al Rusiei, la aproximativ 22.387 de kilometri (13.910 mile) distanță.

Cea mai lungă rută din lume, pe jos

Trecând prin 16 țări, mai multe lanțuri montane și deșerturi, această drumeție lungă a fost identificată de utilizatorul Reddit cbz3000 ca fiind cea mai lungă rută terestră neîntreruptă din lume. Conform Google Maps, distanța poate fi redusă la doar 21.779 de kilometri (13.533 mile) luând un feribot peste Marea Neagră, deși acest lucru ar fi considerat o trișare.

În total, această plimbare lungă ar trebui să necesite aproximativ 4.492 de ore de mers continuu, adică puțin peste jumătate de an în mișcare. În acest timp, vei urca și coborî suficiente dealuri pentru a echivala cu 13 urcări și coborâri pe Muntele Everest.

Desigur, în realitate, călătoria ar dura probabil mult mai mult, deoarece ar trebui să te oprești să mănânci, să dormi și să te odihnești. Dacă suntem realiști, atunci este puțin probabil ca cineva să poată completa traseul, deoarece trece prin numeroase țări aflate în război, precum Sudanul de Sud și Siria, în timp ce cerințele de viză ale multor țări pur și simplu nu permit vizitatorilor să stea suficient de mult timp pentru a traversa întreaga țară pe jos.

Obstacolele drumeției

Teoretic, totuși, dacă ai putea trece peste aceste probleme, atunci ar trebui să te preocupi doar de obstacolele naturale precum căldura arzătoare a Deșertului Sahara, tundra siberiană înghețată sau țânțarii care transmit malaria din Africa tropicală. A purta echipamentul potrivit pentru a supraviețui în aceste regiuni ar fi o provocare majoră, iar probabil ar trebui să îți iei mai multe perechi de bocanci de mers, pentru a-i înlocui pe cei care se uzează pe parcurs.

Și dacă vrei să îți întinzi puțin picioarele, de ce nu îți prelungești călătoria trecând Strâmtoarea Bering care leagă Siberia de Alaska, recreând călătoria primilor oameni care au ajuns în Americi, acum mii de ani? Nu vei găsi această rută pe Google Maps, dar aventurierul Karl Bushby a reușit să traverseze periculosul traseu de 93 de kilometri (58 mile) lățime de ocean înghețat, în iarna anului 2006, ca parte a unei incredibile călătorii pe jos de la Chile la orașul său natal Hull, din nordul Angliei.

Vizele au jucat un rol major în încetinirea lui, forțându-l să se întoarcă în SUA după ce a fost considerat că nu a intrat în Rusia pe portul corect după ce a terminat traversarea Strâmtorii Bering.

Apoi, există jurnalistul National Geographic Paul Salopek, care în 2013 a început o călătorie de 38.600 de kilometri (24.000 de mile) pentru a retrăi ruta umanității din Africa. Pornind din Etiopia în 2013, Salopek plănuise să ajungă în Americi în șapte ani, dar este încă în China și încă nu a făcut traversarea din Eurasia în Alaska.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele