20 mart. 2024 | 14:00

Ultrașii de la Dinamo și liderul galeriei Stelei, ridicați de mascați. Motivul pentru care sunt cercetați

SPORT
Ultrașii de la Dinamo și liderul galeriei Stelei, ridicați de mascați. Motivul pentru care sunt cercetați

La aproape o săptămână de când Daniel Niculae, președintele Rapidului, era săltat de mascați, polițiștii din București au luat cu asalt casele ultrașilor de la Dinamo și Steaua. Suporteri ai ”câinilor” și liderul galerie Stelei au fost duși la audieri Motivul pentru care sunt anchetați.

Casele ultrașilor de la Dinamo și Steaua, luate cu asalt de polițiști

În urmă cu aproape o săptămână, 17 persoane, inclusiv președintele Rapidului, Daniel Niculae, erau duse la poliție și cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere,

Liviu Ungurean, șeful galeriei Rapidului, poreclit Bocciu, a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat că a înființat și condus un grup infracțional care a introdus materiale pirotehnice pe stadioane.

Vezi și: Șeful galeriei de la Rapid, reținut 30 de zile. Ce măsuri s-au luat în dosarul în care e cercetat Daniel Niculae

Acum, a venit rândul ultrașilor de la Dinamo și CSA Steaua să fie ridicați de mascați. În plus, polițiștii din București au luat cu asalt casele acestora și au efectuat percheziții ample. Printre cei adudiați se află și liderul galeriei celor de la CSA Steaua, fostul rugbyst Andrei Florescu.

Ultrașii de la Dinamo și liderul galeriei Stelei, ridicați de mascați. Motivul pentru care sunt cercetați

Scandal la meciul Dinamo – UTA. Foto: Sport Pictures

De ce sunt audiați ultrașii de la Dinamo și Steaua

Totul după scandalul de la meciul Dinamo – UTA Arad, de pe 9 martie, când pe stadionul ”Arcul de Triumf” și în jurul arenei a fost un adevărat război între suporterii arădeni, ajutați de cei de la CSA Steaua, și cei dinamoviști.

”În urma activităţilor întreprinse, şapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport. Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată într-un cominucat al Poliției Capitalei.

În dosar se fac cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive. Poliția a precizat că au fost 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații în acest caz.

Liderul galeriei Stelei nu e la primul scandal

Andrei Florescu, liderul galeriei CSA Steaua este cunoscut în rândul ultrașilor și nu se află la primul incident de acest fel. În 2016, la Campionatul European din Franța, a fost implicat într-un scandal cu rivalul lui de la Dinamo, Elias Bucurică.

Acesta, împreună cu alți membrii din Peluza Sud Steaua, l-au bătut pe liderul galerie ”câinilor” PCH, iar Andrei Florescu a fost reținut o zi.

De asemenea, cu trei ani în urmă înainte de acest incident, Andrei Florescu a fost implicat și într-o bătaie generală cu rivalii de la Rapid, cu puțin timp înaintea unui meci direct.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele