14 mart. 2024 | 13:06

Daniel Niculae, suspect într-un dosar cu arme și muniții. ”Au fost găsite multe puști și pistoale”

SPORT
Daniel Niculae, suspect într-un dosar cu arme și muniții. ”Au fost găsite multe puști și pistoale”
Daniel Niculae, președinte Rapid.

Daniel Niculae a fost ridicat în această dimineață de către mascați. Autoitățile au percheziționat casa președintelui Rapidulu, dar și locuințe ale ultrașilor giuleșteni. Poliția a emis un comunicat cu privire la dosarul în care este suspectat președintele Rapidului.

Puști și pistoale găsite în casele suspecților

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a dezvăluit că Daniel Niculae a fost ridicat în această dimineață de autorități și dus la audieri, înt-un dosar penal de amploare instrumentat de procurorii DIICOT. De asemenea, polițiștii au percheziționat locuința oficialului din Giulești, dar și a unor membri ai galeriei giuleștene.

Daniel Niculae este suspectat că ar fi fost complice cu liderii de galerie pentru introducerii materialelor pirotehnice în stadion, iar procurorii au pus în aplicare 28 de mandate de aducere. De asemenea, Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, e audiat în acest caz. În urma perchezițiilor, poliția a găsit mai multe arme de foc, puști și pistoale. Poliția Română a publicat primele imagini din timpul descinderilor din casele ultrașilor.

Daniel Niculae, suspect într-un dosar cu arme și muniții. ”Au fost găsite multe puști și pistoale”

Arme găsite în locuințele suspecților. Foto: Poliția Română

E un dosar care vizează modul în care mai mulți ultrași au dus pe stadionul din Giulești mai multe materiale pirotehnice. Se pare că acești suspecți foarte periculoși ar fi avut parte de susținerea lui Daniel Niculae. Acesta a fost ridicat de mascați, au fost făcute percheziții la locuința sa, iar aucm e audiat la Parchet”, a transmis reporterul Digi24.

Ce se spune în comunicatul Poliției

Poliția Capitalei a transmis un comunicat cu privire la dosarul în care este cercetat Daniel Niculae, care se referă la acuzații de constituire a unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere și tulburarea liniștii publice.

Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995. (…)

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicat.

Daniel Niculae, dublu campion în România, s-a retras în 2018. În cariera sa de jucător, pe lângă perioadele petrecute la Rapid, a mai evoluat pentru Extensiv Craiova, Auxerre, AS Monaco, AS Nancy, Kuban Krasnodar și Astra Giurgiu.

A fost președinte la Rapid între 2017 și 2018, iar din 2021 a revenit în funcție.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele