08 mart. 2024 | 09:47

Simona Halep nu se aștepta la așa ceva. Trădată chiar din România: ”Cel mai mare șoc din viața mea”

SPORT
Simona Halep nu se aștepta la așa ceva. Trădată chiar din România: ”Cel mai mare șoc din viața mea
Simona Halep.

Simona Halep a obținut la TAS reducerea suspendării pentru dopaj, de la patru ani la nouă luni. Revenită în Româna, ea a făcut o serie de dezvăluiri despre scandalul de dopaj și a atacat laboratorul din România acreditat de WADA. Ce s-a întâmplat, de fapt.

Ce a descoperit despre proba de sânge care-i putea încheia cariera

Tribunalul Independent Sports Resolutions a dictat o suspendare de patru ani în cazul Simonei Halep, dar TAS a redus pedeapsa la 9 luni. Astfel, suspendarea româncei a expirat în iulie 2023 și poate reveni pe teren. După primirea verdictului, dubla campioană de Grand Slam a lansat acuzații directe cu privire la probele din dosar.

Simona Halep a dezvăluit că proba de sânge folosită de ITIA pentru a o suspenda a fost analizată la un laborator din România acreditat de WADA, iar ea a aflat acest lucru chiar în timpul unei înfățișări de la Lausanne. Ea a mai spus că proba de sânge dată în București a fost păstrată, timp de aproximativ două ore, la o temperatură greșită.

Simona Halep. Foto. Profimedia

”La Lausanne, în sală, erau foarte multe ecrane în mijloc, direct în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine, avocații lângă mine. Apare fotografia cu documentul, n-am realizat, aveam emoții. Fratele meu vine și îmi spune ‘Tu vezi că scrie în română?’. Zic ‘Unde?’. Și când mă uit pe ecran era steagul României și în dreapta scria București, România.

Atunci am avut un moment în care efectiv n-am mai putut să zic nimic. Nu înțelegeam cum eu sunt suspendată 4 ani pe un document venit din România.

Pentru mine a fost un șoc, ceva inexplicabil. Mi-e greu și acum, a fost cel mai mare șoc din viața mea să știu că eu stau la 10 minute de laborator și proba din București a fost testată neținând cont de reguli. Au fost două ore și ceva în care sângele meu a stat la temperatura greșită”, a declarat Simona Halep, la Antena 3 CNN.

”M-am simțit trădată”

Simona Halep a mai declarat că s-a simțit trădată, în momentul în care a aflat ce s-a întâmplat, mai ales că acest lucru putea să îi distrugă întreaga carieră.

Bineînțeles că tribunalul a fost surprins că s-a întâmplat așa ceva, iar eu mi-am exprimat că o carieră de 25 de ani poate fi distrusă prin neglijență, prin rea-voință. Nu se poate întâmpla așa ceva! Am spus cuvântul trădare, așa m-am simțit.

Vezi și: Ce a spus Simona Halep despre Patrick Mouratoglou după decizia de la TAS. ”Am plătit foarte scump!”

Niciodată nu am cerut să fiu favorizată, nici când eram la turnee și puteam să îmi aleg terenul de antrenament. Dar am ținut să se respecte niște reguli și să fiu testată așa cum trebuie”, a adăugat fostul lider mondial.

Primul turneu la care va participa Simona Halep

După anunțarea verdictului de la TAS, Simona Halep a primit un wild card din partea organizatorilor de la Miami Open, iar joi seară a anunțat pe rețelele de socializare că va participa la turneul din SUA.

Sunt încântatâ să vă anunț pe toți că îmi voi face revenirea în circuitul WTA în două săptămâni, la Miami Open!

Vezi și: De ce i-a redus TAS suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. Americanii au dezvăluit ce s-a întâmplat

Mulțumesc organizatorilor acestui turneu pentru oportunitate și de-abia aștept să revin pe teren și să fac parte din competiție. Ne vedem curând”, a fost mesajul Simonei.

  • Miami Open, turneu de 1.000 puncte în clasamentul WTA, se desfășoară în perioada 19-31 martie.
  • Ultimul meci oficial al Simonei Halep a fost pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele