28 feb. 2024 | 16:12

Patrick Mouratoglou, urmărit de cazul Halep. Cine îl pune la zid pe francez: ”Mi-ar fi rușine!”

SPORT
Patrick Mouratoglou, urmărit de cazul Halep. Cine îl pune la zid pe francez: ”Mi-ar fi rușine!”
Patrick Mouratoglou. Sursa foto: Profimedia

Simona Halep a fost suspendată din tenis după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Sportiva a făcut apel la TAS și așteaptă verdictul de la Lausanne, dar unul dintre principalii vinovați pentru situația sa este considerat Patrick Mouratoglou. Acesta a fost atacat dur pentru că și-a asumat prea târziu vina în cazul tenismenei. Cine l-a desființat pe francez.

Cine l-a atacat dur pe Patrick Mouratoglou

Simona Halep a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) suspendarea de patru ani pentru dopaj și în perioada 7-9 februarie ea a fost  audiată la Lausanne. Sportiva din Constanța încearcă să obțină reducerea pedepsei sau chiar anularea, de aceea miza apelului este una foarte mare pentru ea. Printre persoanele care au fost audiate la proces s-a aflat și Patrick Mouratoglou.

Fostul antrenor al Simonei Halep a recunoscut la sfârșitul anului trecut că el și colaboratorii săi i-au recomandat campioanei de la Roland Garros și Wimbledon suplimentul contaminat cu substanța interzisă Roxadustat. Dar Patrick Mouratoglou este pus la zid de tot mai multe voci din lumea tenisului pentru că și-a asumat prea târziu vina în cazul fostului lider mondial.

Patrick Mouratoglou, urmărit de cazul Halep. Cine îl pune la zid pe francez: ”Mi-ar fi rușine!”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou.

David Law, jurnalistul britanic cu o experiență de peste 20 de ani în lumea tenisului, l-a atacat dur pe Patrick Mouratoglou, în timp ce Simona Halep așteaptă verdictul de la TAS. Acesta este de părere că nu doar jucătorii depistați pozitivi ar trebui pedepsiți, ci și antrenorii lor.

Poate că a sosit vremea ca jucătorii care sunt testați pozitiv să își vadă antrenorii puși sub lumina reflectoarelor. Poate că nu ar trebui să li se permită să continue să antreneze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Nu există reguli pentru fapta comisă. Patrick Mouratoglou poate să facă exact lucrurile pe care vrea să le facă, iar oricine vrea îl poate angaja. Pare că toată situația nu face nicio diferență în cazul lui.

Mie mi-ar fi rușine dacă m-aș afla în poziția lui și, probabil, nu mi-aș dori să ies public până ce situația nu ar fi rezolvată într-un mod satisfăcător,” a declarat David Law, în emisiunea The Tennis Podcast, pe care o găzduiește alături de comentatoarea Catherine Whitaker.

Declarația jurnalistului britanic vine în contextul în care Patrick Mouratoglou a anunțat, recent, reluarea parteneriatului cu danezul Holger Rune.

Simona Halep, atac la Patrick Mouratoglou

Deși Patrick Mouratoglou și-a asumat vina pentru faptul că Simona Halep a fost prinsă dopată, sportiva i-a reproșat că a vorbit prea târziu despre acest lucru și că i-a ruinat cariera. În plus, ea a dezvăluit că a rupt orice legătură cu acesta.

Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (…)

Vezi și: Detalii incredibile din dosarul Simonei Halep. ”Prins în Oceanul Pacific, dar conținea ingrediente chinezești”

Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglou de ceva timp”, a spus Simona Halep la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Euronews,

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Când ar putea veni decizia de la TAS

TAS are în față un caz complex, astfel că o concluzie ar putea dura de la câteva săptămâni până la câteva luni. Într-un comunicat remis către mass-media din România, tribunalul de la Lausanne a precizat că speța Simonei Halep este în judecare și că nu se poate vorbi concret despre un termen la care să se dea verdictul final.

În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, recent, potrivit Fanatik.

Vezi și: Boris Becker, declarații măgulitoare la adresa Simonei Halep. ”Una dintre cele mai inteligente jucătoare din istorie”

Fostul lider mondial a așteptat decizia tribunalului independent Sport Resolutions de la Londra timp de trei luni.

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping, în temeiul articolului 2 din TADP: prezența și utilizarea Roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep recoltată la 29 august 2022, la US Open”, conform comunicatului ITIA.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele