28 feb. 2024 | 11:16

Câți bani încasează Nadia Comăneci de la statul român. E pe lista celor cu renta viageră maximă

SPORT
Câți bani încasează Nadia Comăneci de la statul român. E pe lista celor cu renta viageră maximă

Nadia Comăneci continuă să fie recompensată pentru cariera de excepţie pe care a avut-o, fiind prima gimnastă din lume care a obținut nota  10. Astfel, ea se află pe lista celor 593 de mari sportivi care încasează o rentă viageră de la statul român. Iată ce sumă primește aceasta în 2024.

Ce sumă primește Nadia Comenci

Nadia Comăneci, născută la Onești, Bacău, pe data de 12 noiembrie 1961, avea să cucerească și să schimbe gimnastica pentru totdeauna. Exercițiul ei perfect de la Jocurile Olimpice de la Montreal era notat cu nota 10, prima din istoria acestui sport. Datorită carierei de excepție pe care a avut-o, ea continuă să fie recompensată de statul român.

Guvernul a implementat în luna decembrie măsuri de austeritate pentru anulul 2024 şi a decis să nu fie o creştere a sumei oferită foştilor sportivi. Astfel, ei sunt remunerați la fel ca anul trecut. În acest context, Nadia Comăneci primeşte tot suma de 16.635 de lei, cât a încasat şi în luna decembrie a anului trecut, scrie as.ro.

Câți bani încasează Nadia Comăneci de la statul român.

Nadia Comăneci. Sursa foto; Profimedia

Cine sunt cei care primesc renta viageră maximă de la statul român

În total, 35 de români primesc renta viageră maximă de la statul român, pentru merite deosebite. Alături de Nadia Comăneci mai sunt, printre alţii, Doina Melinte, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Gina Gogean, Sandra Izbaşa şi Alina Dumitru.

Nadia Comăneci a făcut cunoştinţă cu gimnastica la vârsta de cinci ani, în timpul grădiniţei, potrivit ”Enciclopediei Educaţiei Fizice şi Sportului din România”. De atunci, au urmat zeci de medalii europene, mondiale și olimpice.

Vezi și: Nadia Comăneci, prizoniera lui Ceauşescu în România. Aventura care l-a făcut pe dictator să nu îi dea voie să mai iasă din ţară

„Zeița de la Montréal” este cea mai galonată sportivă a României la cea mai importantă și prestigioasă competiție a lumii, Jocurile Olimpice, adunând nu mai puțin de nouă medalii, cinci de aur, trei de argint și una de bronz, la cele două ediții la care a participat: Montreal 1976 și Moscova 1980.

Ce tatuaj şi-a făcut Nadia Comăneci la 62 de ani

Nadia Comăneci a făcut un gest la care nimeni nu se aștepta. La 62 de ani, celebra gimnastă și-a făcut primul tatuaj permanent, care are și o însemnătate aparte. Mai exact, fosta gimnastă și-a desenat deasupra gleznei piciorului drept simbolul Jocurilor Olimpice și nota 10 pe care a obținut-o la Montreal în 1976. Nadia a explicat că este un design creat special pentru ea.

Câți bani încasează Nadia Comăneci de la statul român.

Tatuajul Nadiei Comăneci. Sursa foto; Instagram

Am spart gheața. Perseverență, muncă asiduă, abilitatea de a fi unic. Comemorez primul 10 perfect din istoria Jocurilor Olimpice. Pornește în căutarea propriei note de 10! Pot spune că îl port cu foarte mare mândrie. Este un trend al campionilor olimpici să-şi facă cercurile olimpice tatuate”, a scris Nadia pe Instagram.

Vezi și: Gimnastele din România care au luat nota 10

Nota 10 de la Montreal a fost singura notă maximă din cariera Nadiei Comăneci și nici din istoria gimnasticii, însă a rămas un reper pentru Jocurile Olimpice și pentru istoria acestui sport.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele