26 feb. 2024 | 15:36

Fotbaliștii Rapidului, cea mai mare amendă din istoria echipei după escapada din club. Ce sumă vor plăti

SPORT
Fotbaliștii Rapidului, cea mai mare amendă din istoria echipei după escapada din club. Ce sumă vor plăti

Rapid a pierdut cu 1-3 meciul cu Poli Iaşi, iar a doua zi a izbucnit un scandal monstru la giuleşteni după ce Alexandru Albu şi Andrei Borza au fost filmaţi cum se distrau într-un club la câteva ore după finalul partidei. Cei doi au fost pedepsiți aspru și au primit cele mai mari amenzi din istoria clubului.

Cu cât au fost amendați jucătorii Rapidului

Andrei Borza (18 ani) și Alexandru Albu (30 de ani) au ales să petreacă într-un club din Iași după meciul pierdut cu echipa din Moldova. Cei doi titulari au fost aspru pedepsiți de club și, pe lângă faptul că au fost excluși din lot, vor trebui să plătească și amenzi foarte mari. ”Nu aveau voie să facă așa ceva, erau în cantonament, au plecat fără să spună nimănui”, a precizat Daniel Niculea, președintele din Giulești.

Șefii din Giulești le-au comunicat în această dimineață celor doi jucătri că au fost scoși din lot pe termen nelimitat, adică se antrenează separat de restul echipei. Mai mult, Andrei Borza și  Alexandru Albu au fost și penalizați cu câte 10.000 de euro fiecare, cea mai mare amendă din istoria Rapidului.

Fotbaliștii Rapidului, cea mai mare amendă din istoria clubului după escapada din club. Ce sumă vor plăti

Alexandru Albu, mijlocaș Rapid. Sursa foto: Sport Pictures

Au fost câteva cazuri cu jucători amendați pentru încălcarea regulamentului de la Rapid, dar amenzile cele mai mari au fost în jur de 3.000 de dolari sau de euro”, a spus un fost oficial al clubului din Grant, potrivit Digi Sport.

Reacția impresarului lui Alexandru Albu

Alexandru Albu se afla în negocieri cu conducerea Rapidului pentru prelungirea contractului scandat la vară, iar impresarul acestuia, Mihai Stan, a reacționat dur după ce a aflat că a fost exclus din lot. Mai mult, agentul i-a atacat pe șefii Rapidului și susține că aceștia nu au vorbit cu jucătorul despre pedeapsă.

”Fotbalistul Alexandru Albu se afla în programul liber după un meci al echipei sale, 1-3 cu Politehnica Iași. Tinerii, după cum se știe, se distrează. Nu a fost sub influența băuturilor alcoolice, nu s-a încăierat cu nimeni, n-a adus prejudicii de imagine clubului.

Vezi și: Cum arată Neymar la revenirea la Al-Hilal. ”Te-ai pregătit pentru Super Bowl?” Imaginea cu brazilianul a devenit virală

Într-adevăr, rezultatul doare, dar fotbaliștii vin după zile de concentrare și presiune. Să nu credem că toți colegii erau în pijamale, au băut lăptic și au tras perdeaua să se facă întuneric, să nu-i trezească lumina dimineață. Să fim serioși și să acceptăm asta”, a scris agentul, pe contul personal de Facebook.

Gigi Becali, despre scandalul de la Rapid

Gigi Becali a vorbit despre scandalul momentului de la Rapid. Patronul FCSB-ului este de părere că șefii echipei sunt răspunzători pentru escapada în club a celor doi jucători.

Normal, nu jucătorul e de vină. Nu vreau să dau nume ca să nu supăr pe cineva. Când se întâmplă așa ceva, în mod normal, conducătorul… Cum să plece jucătorii în club din cantonament?

E problema de mentalitate. Dacă mintea ta e la club, cum poți să câștigi campionatul? Trebuie să te gândești doar la minge. Dar e chestiune de administrație.

Vezi și: Dani Alves, în pragul depresiei în închisoare. A fost activat planul antisuicid

Tu batjocorești clubul. În club se bagă bani și tu îl batjocorești. Trebuie salariul tăiat pe un an! Borza? Acum am aflat mai multe lucruri. Probabil de asta Gică l-a dat. El știa”, a spus Gigi Becali.

După cinci victorii consecutive în 2024, Rapid a pierdut pe terenul lui Poli Iași, scor 3-1, și se află acum pe locul trei în clasamentul SuperLigii.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele