16 feb. 2024 | 14:08

Antrenorul de înot de la Dinamo acuzat de viol și-a recunoscut fapta. Ce au descoperit procurorii

SPORT
Antrenorul de înot de la Dinamo acuzat de viol și-a recunoscut fapta. Ce au descoperit procurorii

Antrenorul de înot de la Dinamo acuzat că a violat o fetiță de șapte ani și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe data de 14 februarie. Ce au descoperit procurorii în timpul anchetei.

Ce au văzut procurorii pe imaginile din ziua incidentului

Instructorul de la clubul Dinamo, arestat preventiv pentru 30 de zile a fost audiat de procurori. Acesta le-a mărturisit anchetatorilor cum s-au ajuns agresiunea sexuală asupra fetiței de șapte ani, în ciuda faptului că părinții se aflau la bazin.

Anchetatorii au văzut imaginile de la bazinul de înot din ziua în care s-a petrecut incidentul și i-au transmis și antrenorului acest lucru. În urma celor descoperite de anchetatori, tânărul în vârstă de 20 de ani a recunoscut că a agresat-o sexual pe fetiță. Mama micuței a fost cea care a sunat la 112. „Fața de cel în cauză a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile”, informa Poliția după primele cercetări.

Profesorul de înot a recunoscut în momentul în care procurorii i-au spus că au imagini de pe camerele de supraveghe chiar cu momentul agresiunii. El le-a povestit anchetatorilor cum s-a întâmplat totul, chiar când erau părinți prezenți la bazin. Însă nimeni nu a văzut acea agresiune în momentul în care s-a întâmplat. El va rămâne închis”, potrivit Digi24.

Antrenorul acuzat de viol, dat afară de la Dinamo

Antrenorul de înot era angajal al clubului Dinamo din luna mai a anului trecut și avea cursuri cu mai mulți copii, niciodată individul. De regulă, grupele aveau îmtre 8 și 10 copii. Anchetatorii vor să afle dacă antrenorul a mai abuzat și alți micuți.

Clubul Sportiv Dinamo a anunțat că a încetat orice formă de colaborare cu antrenorul acuzat de viol și că va colabora cu anchetatorii pentru soluţionarea acestui caz.

”Cu privire la situaţia de la Secţia de Nataţie a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea şi soluţionarea promptă şi transparentă a acestui caz.

Conducerea clubului colaborează şi va colabora cu anchetatorii pentru soluţionarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziţie, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate şi condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat.

Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacţiona cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceştia sunt sportivi de performanţă sau amatori”, a anunțat CS Dinamo.

Viorica Susanu-Chermeș, șefa secției de sporturi individuale de la CS Dinamo, a precizat că antrenorul nu a rămas singur cu acea fetiță, iar părinții pot sta în tribună, pot filma.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele