06 feb. 2024 | 13:25

Cea mai mare pepită de aur din lume. Cât costă, cine o deține, de fapt

ACTUALITATE
Cea mai mare pepită de aur din lume. Cât costă, cine o deține, de fapt

Cei care visează să se îmbogățească rapid, s-ar putea să fie dispuși să încerce orice, de la investiții în bani până la Bitcoin, dar, spre deosebire de lumea incertă a investițiilor de pe internet, o bucată de aur poate fi o soluție mult mai stabilă.

Din păcate, doar pentru că găsești cea mai mare pepită din istorie nu înseamnă că vei fi asigurat pentru viață. Chiar și astăzi, dacă cerni pământurile pentru aur, s-ar putea să nu poți păstra comoara.

Când și unde a fost găsită cea mai mare pepită de aur din lume

Cea mai mare pepită de aur a lumii a fost găsită pe 5 februarie 1869, în Victoria, Australia. Doi mineri pe nume John Deason și Richard Oats au descoperit pepita în timp ce prospectau.

Vezi și: Tot aurul descoperit în lume ar încăpea într-un cub de 23 pe 23 de metri: acest cub ar cântări de opt ori mai mult decât Statuia Libertății

Pepita a fost denumită Welcome Stranger, cântărea 72 de kilograme și avea 61 de centimetri lungime.

Cei doi bărbați au dus pepita în orașul Dunolly pentru a fi cântărită la London Chartered Bank. Din păcate, pepita era atât de mare încât nu încăpea pe cântar, în schimb, a fost spartă înainte să poată fi fotografiată.

Vezi și: Goana după aur din Australia s-a încheiat în secolul al XIX-lea. Deci, de ce oamenii încă găsesc atât de mult aur?

Pepita gigant a primit o replică

Mai multe replici au fost făcute pe baza desenelor realizate la acea vreme. Cei doi bărbați au primit puțin sub 10.000 de lire sterline, în timp ce pepita a fost dezmembrată și topită. BBC News sugerează că o pepită similară găsită astăzi ar valora în jur de 2 milioane de lire sterline.

Apariția diferitelor tehnologii joacă un rol esențial și niciodată nu a fost mai evident decât cu Mâna Credinței. Găsită în 1980 de Kevin Hillier, această pepită uriașă ia titlul de cea mai mare bucată de aur găsită vreodată. Pentru a putea fi găsită a fost folosit un detector de metale.

În ciuda faptului că a fost găsită, de asemenea, în Australia, această pepită extraordinară este acum expusă la un cazino din Las Vegas după ce a fost vândută pentru peste 1 milion de dolari.

Vezi și: Cel mai mare bulgăre de aur pur din Europa, găsit în România: descoperirea care ne-a pus pe harta mondială

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele