01 feb. 2024 | 17:05

Transformare uluitoare a unui sportiv de legendă. E greu de recunoscut

SPORT
Transformare uluitoare a unui sportiv de legendă. E greu de recunoscut

Este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria tenisului, dar a uimit pe toată lumea după cea mai recentă apariție publică. Transformarea acestuia e uluitoare. Cine e legenda de nerecunoscut.

Cum arată fostul tenismen

De-a lungul carierei, fostul jucător de tenis a cucerit 14 trofee de Grans Slam, în urma celor 18 finale jucate, și 64 de titluri ATP și a fost introdus în International Hall of Fame în 2007. Acesta s-a retras din activitatea profesională în 2003 și a fost o prezență discretă în viața publică.

La 52 de ani, Pete Sampras, căci despre el este vorba, a ajuns greu de recunoscut, iar acest lucru se observă din în cele mai recente fotografii apărute în mediul online. Acesta a fost văzut la o cafenea celebră, dar înfățișarea sa este total schimbată față de perioada în care juca tenis. Pete Sampras a apărut cu o barbă scurtă, iar părul aranjat diferit.

Soția lui Pete Sampras se luptă cu o boală gravă

Pete Sampras traversează o perioadă foarte grea. Soția sa, actrița Bridgette Wilson (50 de ani), cu care are doi copii, a fost diagnosticată cu cancer ovarian în decembrie 2022. Fostul tenismen a dezvăluit cât de dificil a fost ultimul an, în care familia sa a depus eforturi uriașe pentru a o ajuta pe soția sa, în lupta pe care o poartă cu boala. Aceasta a suferit o intervenție chirurgicală majoră, a trecut prin chimioterapie și continuă cu terapie specifică.

E greu să vezi pe cineva pe care-l iubești trecând prin așa ceva. A fost uimitor să-i văd pe băieții noștri cum s-au implicat și cum au susținut-o puternic pe Bridgette, pe mine și unul pe celălalt.

A fost o sursă de inspirație să o observ pe Bridgette cum continuă să fie o mamă și soție incredibilă în toate aceste momente. Am învățat, de asemenea, că este foarte greu să ceri ajutor atunci când ceva este pur și simplu prea dificil de adus în vorbă.

Voi încheia prin a cere, cu smerenie, gânduri bune și rugăciuni pentru familia noastră, în timp ce ce Bridgette continuă să progreseze în călătoria ei de vindecare”, a spus Pete Sampras la finalul anului trecut, citat de la Daily Mail.

Curiozități despre Pete Sampras

  • Avea 21 de ani și 243 de zile când a urcat în premieră în fotoliul de lider mondial (12 aprilie 1993) și a părăsit definitiv prima poziție ATP la 29 de ani și 99 de zile.
  • Este singurul jucător care a reușit să termine șase sezoane pe primul loc în lume în tenisul masculin.
  • A fost primul “Rege al Wimbledonului”. Americanul a câștigat trofeul de șapte ori între 1993 și 2000. Roger Federer a avut nevoie de zece ediții disputate pe iarba londoneză pentru a câștiga primele sale șapte titluri, adăugându-și apoi, după alți cinci ani, și al optulea trofeu.

Citește și: Topul celor mai buni tenismeni din istorie. Cine este lider și ce loc onorabil ocupă Ilie Năstase

  • Este cel mai tânăr campion din istoria US Open. A câștigat titlul la 19 ani și 28 de zile.
  • Este singurul jucător din Era Open care a câștigat opt finale disputate la rând în turneele de Grand Slam.
  • A debutat în circuitul ATP la 16 ani și a terminat sezonul în Top 100 mondial, pe locul 97.
  • 43.280.489 de dolari a câștigat Pete Sampras din tenis.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele