Trucul incredibil de simplu care te va ajuta să-ți meargă bine la locul de muncă. Ce trebuie să faci ca să ai succes, conform certătorilor
Căutarea unui loc de muncă nu este niciodată o activitate distractivă, iar gândul de a-ți actualiza CV-ul te poate umple de groază.
Dar ce-ai zice dacă ți-am spune că există o modalitate de a-ți optimiza următorul interviu, de a atinge acel echilibru delicat între a-ți arăta abilitățile fără a suna a arogant?
Studiul care îți arată cum să obții mai repede un loc de muncă
Conform unui studiu recent, există o modalitate eficientă de a-ți evidenția abilitățile, făcând în același timp pe cineva să vrea cu adevărat să te angajeze.
Trucul constă în a amesteca toată acea auto-promovare fără jenă cu puțin umor, pentru a depăși disconfortul pe care majoritatea dintre noi îl simțim atunci când suntem nevoiți să ne laudăm.
Studiul a fost împărțit în patru investigații separate, cu prima axată pe temuta cerere de angajare. Echipa a redactat două CV-uri fictive, identice în toate privințele, cu excepția faptului că unul includea componenta amuzantă, în timp ce celălalt era mai direct.
Cele două CV-uri au fost trimise la 345 de companii, iar cercetătorii au măsurat nivelul de interes al acestora față de candidații lor ipotetici.
CV-ul care includea remarca „Cu cât veți furniza mai multă cafea, cu atât voi munci mai mult”, a primit de trei ori mai multe răspunsuri, sugerând că umorul ar putea fi un mijloc eficient de a atrage atenția angajatorilor într-un piață aglomerată a locurilor de muncă.
Partea următoare a studiului s-a concentrat pe interviurile de angajare. Voluntarii au fost rugați să pretindă că sunt manageri de restaurant angajând un cofetar și li s-au dat două transcrieri de interviuri de evaluat.
Încă o dată, una dintre ele a avut câteva comentarii amuzante, în timp ce cealaltă a fost o prezentare simplă a experienței candidatului.
Vezi și: Ce joburi caută românii: Nivel uriaș de aplicări pentru locuri de muncă
Concluzia: umorul este cheia
Candidatul care a folosit umor a fost perceput ca fiind mai cald și mai competent, evaluatorii fiind mai predispuși să ofere acelei persoane ipotetice un loc de muncă.
Ultima parte a studiului a încercat să facă o distincție între umor lăudăros și alte tipuri de umor în interviuri, confirmând că cel lăudăros pare să fie formula magică dacă vrei să ieși în evidență în mulțimea de interviuri.