22 ian. 2024 | 11:53

Horațiu Moldovan a plecat să semneze cu Atletico Madrid. Ce a spus portarul despre transferul în Spania

SPORT
Horațiu Moldovan a plecat să semneze cu Atletico Madrid. Ce a spus portarul despre transferul în Spania

Horațiu Moldovan (25 ani) a plecat în Spania pentru a semna contractul cu Atletico Madrid, echipa de pe locul cinci din La Liga. Acesta a vorbit despre transferul vieții sale, dar și despre concurența pe care o va avea la echipa lui Diego Simeone. Iată ce a spus portarul naționalei României.

Ce a spus Horațiu Moldovan la plecarea spre Spania

Horațiu Moldovan s-a despărțit de Rapid și a plecat în Spania să semneze cu Atletico Madrid, urmând ca spaniolii să-i achite clauza de reziliere a contractului, în valoare de 800.000 de euro. El a jucat 23 de meciuri în acest sezon pentru giuleșteni, în care a primit 25 de goluri. În zece dintre partide nu a luat niciun gol.

Portarul naționalei va efectua viizta medicală la Madrid, apoi va semna contractul cu echipa condusă de Diego Simeone. La plecarea spre capitala Spaniei, Horațiu Moldovan a vorbit despre concurența pe care o va avea la Atletico Madrid, unde titular între buturi este slovenul Jan Oblak, unul dintre cei mai buni porari din lume.  În lotul madrilenilor se mai află și croatul Ivo Grbic, care ar urma să plece spre Premier League, la Sheffield United.

Horațiu Moldovan a plecat să semneze cu Atletico Madrid. Ce a spus la plecarea spre Spania

Horațiu Moldovan va semna cu Atletico Madrid. Sursa foto: Profimedia

”Sunt cu gândul doar la ce urmează. Mă bucur că este aproape să se concretizeze această ofertă, sunt foarte bucuros. Au fost multe discuții, dar nu poți refuza Atletico. A fost cea mai hotărâtă echipă. Va fi cea mai mare concurență de până acum. Oblak este, probabil, cel mai bun portar din lume. 

Este un vis devenit realitate, încă nu mă hazardez, mai am de trecut vizita medicală. Cred că este un exemplu pentru toți copiii care joacă fotbal, să aibă încredere necondiționată în ei pentru că la fotbal totul este posibil”, a spus Horațiu Moldovan, înainte de îmbarcare.

Al patrulea român de la Atletico Madrid

Horațiu Moldovan va deveni al patrulea român care ajunge la Atletico Madrid. Primul care a îmbrăcat tricoul echipei din capitala Spaniei este regretatul Didi Prodan, în perioada 1996-1998.

Al doilea român care a ajuns la gruparea spaniolă a fost Cătălin Munteanu (44 de ani). Acesta s-a aflat sub contract cu spaniolii în perioada 2001-2004.

Citește și: Helmut Duckadam îl face praf pe Horațiu Moldovan. Ce îl scoate din sărite la portarul naționalei – VIDEO

Al treilea român care a fost sub contract cu Atletico Madrid este Cosmin Contra (48 de ani), în perioada 2002-2005.

2,6 milioane de euro este cota lui Horațiu Moldovan în acest moment, potrivit Transfermarkt. La venirea la Rapid, același site îl cota la 150.000 de euro.

Horațiu Moldovan s-a aflat în negocieri cu Real Betis, locul șapte în Spania, dar andaluzii nu au achitat clauza de reziliere.

Cine va apăra în meciul Dinamo – Rapid

Meciul cu FCU 1948 Craiova a fost ultimul pentru Horațiu Moldovan în poarta Rapidului, iar șefii din Giulești îi caută un înlocuitor, mai ales că vine derby-ul cu Dinamo. În acest moment, în lotul alb-vișiniilor sunt doi portari: Virgil Drăghia, 33 de ani, și Bogdan Ungureanu, 16 ani.

Citește și: Cine este cel mai bine cotat jucător din campionatul românesc. Fotbalistul care a pierdut cel mai mult din valoare

Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a vrut să transfere un portar cu experiență și a negociat pentru Silviu Lung jr,, de la Politehnica Iași. Dar s-a lovit de refuzul șefilor din Copou care nu au fost de acord cu plecarea goalkeeperului. Mai mult, acesta s-a accidentat la umărul stâng în meciul cu Sepsi și va trebui să ia o pauză totală de două săptămâni.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele