17 ian. 2024 | 11:24

Ce notă a primit Ianis Hagi după eliminarea cu Alaves din Cupa Spaniei. Cum l-au umilit spaniolii

SPORT
Ce notă a primit Ianis Hagi după eliminarea cu Alaves din Cupa Spaniei. Cum l-au umilit spaniolii

Alaves, echipa lui Ianis Hagi, a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Spaniei. Internaționalul român a fost integralist și a avut și o ocazie de gol. Acesta a fost notat pentru prestația sa, dar bascii nu au ratat ocazia să-l umilească pe fiul ”Regelui”.  Ce notă a primit Ianis Hagi.

Nota primită de Ianis Hagi

Ianis Hagi a bifat 18 meciuri pentru Alaves în acest sezon și a reușit două goluri și o pasă decisivă în partidele jucate. El a fost integralist în duelul cu Athletic Bilbao, din  optimile Cupei Spaniei, pierdut de Alaves cu scorul de 0-2. Fiul ”Regelui” a atins mingea de 42 de ori și a avut o acuratețe a paselor în proporție de 78%.

Internaționalul român a avut o ocazie de gol în minutul cinci al partidei. Ianis Hagi a scăpat într-o poziție favorabilă, a șutat la colțul scurt, dar portarul celor de la Bilbao a intervenit excelent. Până la finalul partidei, mijlocașul nu s-a mai făcut remarcat. Pentru evoluția sa, Ianis Hagi a primit nota 7 din partea specialiștilor de la Sofascore.

Ce notă a primit Ianis Hagi după eliminarea cu Alaves din Cupa Spaniei. Cum l-au umilit spaniolii

Ianis Hagi joacă la Alaves. Sursa foto: Profimedia

Cum l-au umilit bascii pe Ianis Hagi

Alaves nu primise niciun gol în cele trei meciuri disputate în Cupa Spaniei (12-0 golaveraj) în acest sezon. În ultimele șase meciuri directe au fost trei victorii pentru Bilbao și trei remize. Alaves n-a mai câștigat cu Athletic de aproape șase ani.

După evoluția din partida cu Bilbao, bascii au fost necruțători cu Ianis Hagi. Publicația El Correo nu i-a dat notă, deși românul a fost ținut în teren tot meciul.

O altă oportunitate ratată. Combină acțiunile meritorii cu erorile neforțate. Chiar dacă încearcă și muncește în apărare, contribuția sa în joc este prea lipsită de consistență”, a scris El Correo.

Citește și: Ianis Hagi, în topul dezamăgirilor în Spania. Cum a fost descris și ce șanse are să rămână în La Liga

Noticias de Alava a fost mai generoasă cu românul și i-a acordat nota 5, un calificativ în media echipei. „A avut o ocazie pe care a finalizat-o bine, din pasa lui Blanco, dar cam atât. Deși nimeni nu-i contestă talentul cu mingea, realitatea este că îl arată prea puțin”, a scris sursa citată.

Ianis Hagi a fost și el prezent la meciul de pe San Mamés, dar a avut un impact minim în desfășurarea jocului, cu excepția unei singure ocazii la începutul partidei. Mijlocașul ofensiv român a evoluat în partea dreaptă a atacului, fără să se simtă deloc în largul său, într-o seară în care Deportivo Alavés nu a reușit să își impună stilul de joc. Alavés a încheiat meciul resemnată, fără a fi capabilă să-și lase amprenta în meci”, a adăugat Noticias de Alava.

Ce a spus antrenorul despre Ianis Hagi

Pentru prima dată în acest sezon, Ianis Hagi a fost titular și integralist la Alaves, însă nu a reușit să iasă cu nimic în evidență. Chiar și așa, antrenorul Luis Garcia Plaza a ținut să-i laude prestația. ”Hagi a fost mai bun decât în alte meciuri”, a spus tehnicianul, la finalul partidei cu Bilbao.

Citește și: Gica Hagi, despre chinurile lui Ianis înainte de calificarea la Euro 2024: ”Doar el știe prin ce a trecut”

Fotbalistul român, de la care bascii așteptau mai mult, are șanse minime să continue la Alaves și în sezonul următor. El a fost împrumutat de Rangers în La Liga, urmând ca în vară să se întoarcă în Scoţia. 3,5 milioane de euro valorează Ianis Hagi, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele