16 ian. 2024 | 14:20

România, contraperformanță la Australian Open 2024. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 17 ani

SPORT
România, contraperformanță la Australian Open 2024. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 17 ani

Sorana Cîrstea, numprul 26 WTA, a fost eliminată la Australian Open chiar din turul I. Astfel, după doar trei zile, România a rămas fără nicio reprezentatntă la primul Grand Slam al anului. Este pentru prima dată din 2007 încoace când se întâmplă acest lucru.

România, fără nicio jucătoare la Australian Open după primul tur

Sorana Cîrstea a pierdut incredibil în primul tur la Australian Open, după un meci în care a condus cu 6-0, 4-1. Ea a fost întoarsă de chinezoaica Yafan Wang (29 de ani, 94 WTA) și a pierdut cu 6-0, 5-7, 2-6 la capătul unui duel de o oră și 58 de minute. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost celelalte două sportive care au jucat la Melbourne.

Astfel, în a treia zi la Australian Open, România a rămas fără nicio sportivă pe tabloul competiției, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 2008. Țara noastră avea atunci tot trei jucătoare pe tablou, însă nu reușea să intre cu niciuna în runda secundă. Dar, trebuie luat în considerare și faptul că Simona Halep este suspendată pentru dopaj și nu mai poate juca din octombrie 2022.

În anul 2007, România a avut bilanț chiar mai slab. La Australian Open și Wimbledon a existat o singură participantă pe tabloul principal. Edina Gallovits, care era eliminată în primul tur la ambele turnee de Grand Slam.

România nu mai are nicio jucătoare la Australian Open după primul tur. Nu s-a mai întâmplat de 16 ani

Sorana Cîrstea, la Australian Open 2024. Sursa foto: Profimedia

Sorana Cîrstea, coșmarul pariorilor

După eșecul Soranei Cîrstea, o cunoscută casă de pariuri din Australia a anunțat că s-au pariat peste 50.000 de dolari pe victoria româncei, atunci când conducea detașat, cu scorul de 6-0, 3-0.

Ea avea o cotă de 1,01, iar pariorii s-au gândit să facă un profit sigur, plasând sume importante pe succesul româncei. ”Sorana Cîrstea a condus cu 6-0, 3-0 și a pierdut. S-au pariat peste 50.000 de dolari pe ea la o cotă de 1,01″, a anunțat Betfair Australia.

Citește și: Sorana Cîrstea a câștigat o sumă uriașă din tenis în 2023. Câți bani a adunat tenismena

Sorana Cîrstea a încheiat cu 25 de mingi direct câştigătoare, faţă de 21 ale adversarei sale, dar a făcut mai multe erori neforţate, 31-24.

Câți bani a primit Sorana Cîrstea la Australian Open 2024

Sorana Cîrstea, care rămâne fără victorie în acest sezon, a învins-o pe Wang în 2017, în primul tur la Wuhan, cu 6-3, 6-3. Chinezoaica se impusese la prima lor confruntare, în 2015, la Saint-Gaudens (Franţa), în primul tur, cu 7-6 (7/1), 4-6, 6-2.

Pentru prezența în primul tur la Australian Open, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 120.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA. Tot la fel vor fi recompensate și celelalte două românce, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Citește și: Cum a reacționat Jelena Ostapenko după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea. A și făcut o glumă la care a râs doar ea

Sorana Cîrstea va evolua şi la dublu, alături de croata Donna Vekic.

În turul 2 de la Australian Open, Yafan Wang va evolua cu Emma Răducanu, locul 299 mondial, beneficiară a unui wild card. Aceasta a învins-o pe americanca Shelby Rogers și a obținut prima victorie după un an, la un Grand Slam.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele