21 ian. 2024 | 07:58

Obicei ciudat printre adolescenți: Nu mai vor, sub nicio formă, să apară în fotografiile de familie. Cum „rezolvă” situația

ACTUALITATE
Obicei ciudat printre adolescenți: Nu mai vor, sub nicio formă, să apară în fotografiile de familie. Cum „rezolvă” situația

Mulți adolescenți își acoperă fețele în fotografiile de familie, într-o nouă tendință a Generației Z cunoscută sub numele de poză „nose cover”.

Vezi și: Cum s-ar descurca cei din Generația Z, dacă i-ai trimite înapoi în timp 20 de ani și le-ai da pe mână o cameră foto de atunci

Părinții nu prea mai pot face fotografii alături de copiii lor adolescenți

Potrivit The Sun, adolescenții din Generația Z își acoperă mijlocul fețelor cu mâinile în fotografii ca o modalitate de a-i mulțumi pe părinți când sunt forțați să pozeze pentru portrete de familie.

Această tehnică, tot mai des folosită de adolescenți, este cunoscută sub numele de poza nose cover.

Spre exemplu, într-un portret de familie, fiica de 14 ani a lui Paris, Venezuela, și nepotul ei de 13 ani, Valentino, își acoperă fețele pentru fotografie cu tehnica nose cover, în timp ce restul membrilor familiei zâmbesc la cameră.

În alte fotografii de familie postate de Paris pe rețelele sociale, Venezuela și Valentino se pot vedea iarăși acoperindu-și centrul fețelor.

Potrivit The Sun, adolescenții sunt extrem de activi online acum și caută adesea fotografii jenante ale colegilor lor pe rețelele sociale pentru a-și bate joc de aceștia.

Acoperirea fețelor în poza este o strategie pentru a evita această luare în râs online.

Vezi și: Cât de grea este viața pentru generația Z și Mileniali. Cum se descurcă cu banii. „Ultimii ani au lăsat multe urme”

Cum explică experții acest fenomen

Expertul în parenting Amanda Jenner explică faptul că trendul este o modalitate pentru adolescenți de a face față stadiilor inconfortabile ale adolescenței, un moment în care poate că se luptă cu aspectul și schimbările fizice care vin odată cu pubertatea.

„Este important să ne amintim că această fază este o parte normală a creșterii, în care căutarea independenței și stabilirea limitelor personale sunt aspecte cheie ale dezvoltării”, spune Jenner pentru The Sun.

Jenner explică că peisajul online poate fi dificil pentru adolescenți, în special atunci când părinții postează fotografii neprocesate și needitate pe rețelele de socializare.

Potrivit The Sun, înainte de omniprezența smartphone-urilor și a rețelelor de socializare, fotografiile erau pur și simplu aruncate într-un album și privite doar cu ocazii speciale.

Cu toate acestea, în lumea digitală actuală, fotografiile copiilor postate online pot ajunge să circule și uneori să fie folosite împotriva lor.

Vezi și: Tinerii nu mai vor case, stau în chirie: generația Z o ia pe alte căi

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele