15 ian. 2024 | 09:45

Apare o nouă stațiune turistică pe litoralul românesc. Investitorii deja „sar cu banul”

ACTUALITATE
Apare o nouă stațiune turistică pe litoralul românesc. Investitorii deja „sar cu banul”

O viitoare stațiune turistică așteaptă să-și revendice locul pe litoralul românesc, în localitatea Agigea, situată între Constanța și Eforie Nord.

Vezi și: Turismul românesc, la pământ: România, săracă țară bogată

Cum prinde contur noua stațiune turistică de la malul mării

Ceea ce părea a fi doar un port la Marea Neagră începe să se contureze acum și din perspectiva unei stațiuni turistice.

Transformarea a fost posibilă datorită unor lucrări ample de înnisipare, desfășurate pe o suprafață impresionantă de 12.000 de metri pătrați.

Rezultatul acestor intervenții impresionante se conturează printr-o plajă cu nisip extrem de fin.

Dispunând de o intrare lină în apă și un nisip ușor de călcat, această nouă destinație promite o experiență de relaxare unică pentru turiști.

Dezvoltarea  noii stațiuni a atras atenția unor investitori de renume din Germania și Israel. Aceștia au manifestat interes în construirea unor ansambluri hoteliere, restaurante și vile de vacanță, modelate după stilul mediteranean.

Suma investită până în prezent se ridică la sute de milioane de euro, iar peisajul zonei s-a schimbat deja semnificativ, aici fiind deja construite hoteluri și apart-hoteluri.

Majoritatea investitorilor sunt tineri, mulți dintre ei provenind din străinătate, atrași de oportunitățile imobiliare din zonă sau de posibilitatea achiziționării unui loc pentru petrecerea vacanțelor.

Vezi și: Agenţia de turism din România care a dat faliment. Cine sunt turiştii care ar putea rămâne fără vacanţe

Primarul localității vede deja noi oportunități

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, se declară entuziasmat de modul în care evoluează localitatea, declarând că vede, la rândul său, nenumărate posibilități în ceea ce privește viitorul.

Inspirat de stilul mediteranean, edilul propune un design vesel și relaxant, cu culori predominante alb și roșu. Zidurile albe și culoarea cărămizii ar trebui să ofere un aspect autentic și plăcut ochiului, aducând aminte de țările mediteraneene.

„Vă dați seama, va fi mult mai aglomerată zona, o altă oportunitate pentru turismul românesc”, afirmă managerul unui restaurant pescăresc local.

Cu nisipul fin, apa turcoaz și investițiile semnificative, Agigea promite să devină o stațiune turistică de referință pe litoralul românesc. Totuși, timpul va decide dacă va fi, sau nu, așa.

Vezi și: Taxele de turism pe care trebuie să le plătești, ca să vizitezi aceste orașe: trebuie să scoți din buzunar mai mult în unele țări, de anul acesta

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele