12 ian. 2024 | 11:06

Radu Drăgușin, pe locul doi în topul celor mai scumpe transferuri din lume în această iarnă. Cine l-a devansat

SPORT
Radu Drăgușin, pe locul doi în topul celor mai scumpe transferuri din lume în această iarnă. Cine l-a devansat

Radu Drăgușin a fost prezentat oficial la Tottenham. Fundașul central român a devenit cel mai scump jucător din fotbalului românesc, dar și al doilea cel mai scump transfer al iernii în fotbalul mondial. Iată cine i-a luat fața.

Cine i-a luat fața lui Radu Drăgușin

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham este una dintre loviturile începutului de an pe piața transferurilor. Pentru semnătura fundașului central s-a luptat și Bayern Munchen. Tottenham a plătiti clubului Genoa suma de 31 milioane de euro, dintre care șase milioane se vor achita sub formă de bonusuri, dacă vor fi îndeplinite anumite clauze din contract.

După transferul la Tottenham, Radu Drăgușin (21 de ani) a devenit cel mai scump fotbalist român din toate timpurile și, de asemenea, a intrat într-un top important al fotbalului actual. Fundașul este al doilea cel mai scump fotbalist din perioada actuală de mercato. Cel care l-a devansat este atacantul brazilian Vitor Roque (18 ani, cumpărat de Barcelona de la Athletico Paranaense, în schimbul sumei de 40 de milioane de euro.

Radu Drăgușin, pe locul doi în topul celor mai scumpe transferuri din lume, în această iarnă. Cine l-a devansat

Radu Drăgușin, Tottenham. Sursa foto: Profimedia

Top 5 cele mai scumpe transferuri ale iernii, potrivit Transfermarkt

Vitor Roque – 40 de milioane la Barcelona
Radu Drăgușin – 25 + 6 milioane la Tottenham
Eljif Elmas – 24 de milioane la RB Leipzig
Lucas Beraldo – 20 de milioane la PSG
Marcos Leonardo – 18 milioane la Benfica

Cum a fost prezentat Radu Drăgușin la Tottenham

Radu Drăgușin va avea la Tottenham un salariu de peste trei milioane de euro. Astfel, el a devenit cel mai bine plătit jucător român, detronându-l pe Nicolae Stanciu care câștigă 2,5 milioane de euro pe an, la Damac FC.

Citește și: Radu Drăgușin, primul interviu după transferul la Tottenham. Cum l-a convins antrenorul să aleagă pe Spurs

Internaționalul român a fost prezentat într-un mod spectaculos pe rețelele de socializare a celor de la Tottenham. Fundașul a fost tratat ca un super erou, iar sintagma folosită a fost „Enter the Drăgușin”, urmată de o imagine cu un dragon.

”Enter the Dragon” (”Intrarea Dragonului”) este numele ultimului film în care a jucat actorul Bruce Lee.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tottenham Hotspur (@spursofficial)

Mesajul emoționant al lui Radu Drăgușin pentru fanii echipei Genoa

Radu Drăgușin a ținut să posteze un mesaj de mulțumire suporterilor echipei Genoa , după ce a fost prezentta oficial la Tottenham. Acesta a spus că perioada petrecută la Genoa a însemnat enorm pentru el și că nu va uita niciodată atmosfera de pe „Luigi Ferraris”. De asemenea, fundașul a scris că îi va fi dor de dragostea suporterilor genovezi.

”Este greu să explic în doar câteva cuvinte o perioadă de viață care a însemnat atât de mult pentru mine. Voi încerca.

Era greu să scriu atât de multe pagini emoționante deodată. Am reușit. Pașii pe care i-am făcut împreună sunt greu de uitat, de la visul promovării până la aceste luni în Serie A: nu îi voi uita, de fapt îi voi purta aproape de suflet. Pentru totdeauna.

Citește și: Tatăl lui Radu Drăgușin, prima reacție după transferul la Tottenham. Ce a vorbit cu fundașul

Este dificil, dar sunt momente în viață când două căi se despart. Îmi va lipsi să aplaud pe un stadion de vis, să sar cu voi la finalul jocului, să mă întorc spre Nord și să simt fiorii, să glumesc pentru că mă încadrează cu camera.

Îmi va fi dor de toată dragostea voastră.

Mulțumesc Genoa, mulțumesc genovezi: veți fi mereu în inima mea. Vreau să vă salut așa, cu cuvinte puține, dar sincere. Vă doresc tot binele”.

Radu Drăgușin are putea debuta în Premier League, duminică, 14 ianuarie, pentru duelul cu Manchester United, de pe Old Trafford.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele