03 ian. 2024 | 12:48

Ofertă finală pentru Radu Drăgușin. Clubul de top care a pus pe masă 20 de milioane de euro

SPORT
Ofertă finală pentru Radu Drăgușin. Clubul de top care a pus pe masă 20 de milioane de euro

Radu Drăgușin se află în prim-planul fotbalului european, iar fundașul român are șanse mari să plece de la Genoa în această iarnă și să facă pasul la un club important. O echipă din Italia oferă 20 de milioane de euro și un jucător la schimb pentru acesta. Despre ce formație este vorba.

Echipa care a făcut oferta finală

Radu Drăgușin este pe val după evoluțiile din Serie A și de la echipa națională, cu care s-a calificat la EURO 2024. Fundașul este cel mai curtat fottalist român și echipe de top din Europa sunt cu ochii pe el. El evoluează la Genoa, dar se pare că în curând va părăsi echipa din Italia.

Tottenham este echipa cea mai interesată de Radu Drăgușin, dar pe lângă clubul englez, Barcelona și Napoli ar dori să-l transfere pe internaționalul român, dar prețul cerut de Genoa, 30 de milioane de euro, reprezintă o problemă în momentul de față.

Ofertă finală pentru Radu Drăguțin. Clubul de top care a pus pe masă 20 de milioane de euro

Radu Drăgusin joacă la Genoa. Sursa foto: Profimedia

 

Dar Napoli încearcă să obțină semnătura fundașului și a pus pe masă 20 de milioane de euro și un jucător la schimb. Este vorba despre norvegianul Leo Ostigard (24 de ani), care joacă la campioana Italiei din ianuarie 2022. Zece milioane de euro este cota de piață a nordicului, potrivit Transfermarkt.com.

Italienii anunță că aceasta ar fi ultima propunere a celor de la Napoli pentru Genoa. În cazul în care „Grifonii” o vor refuza, atunci napoletanii se vor retrage definitiv din cursa pentru Radu Drăgușin.

Genoa, negocieri cu Tottenham

Între Genoa și Tottenham se poartă discuții intense, în speranța că se va ajunge la un acord, în contextul în care englezii vor să plătească 23 de milioane de euro pentru Radu Drăgușin. Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că negocierile dintre cele două cluburi sunt foarte intense, iar antrenorul formației din Premier League și-l dorește foarte mult pe fundașul român.

„Tottenham și Genoa au avut o noua rundă de negocieri. Sunt foarte aproape de un acord în ceea ce îl privește pe Radu Drăgușin. Inițial, Tottenham a oferit 23 de milioane de euro, în timp ce Genoa a cerur 39. Postecoglu este convins: îl vrea pe Drăgușin”, a spus Fabrizio Romano.

Citește și: Reacția extrem de dură a agentului lui Radu Drăgușin, după atacul lui Florin Răducioiu: ”Rușine sa-ți fie. A uitat că l-a amenințat să semneze cu o anume impresară?!”

Florin Manea, agentul lui Radu Drăgușin, a vorbit în presa din Italia despre negocierile dintre Tottenham și Genoa pentru transferul fundașului român. El va demara discuțiile cu oficialii clubului din Premier League după ce cele două formații vor ajunge la un acord.

”Dacă Tottenham ajunge la un acord cu Genoa, atunci vom sta de vorbă. Visul lui e să joace în Premier League. Ultima întâlnire a fost acum trei săptămâni, trebuie să așteptăm să vedem cum decurg negocierile.

În Italia? Există interes din partea lui AC Milan, dar trebuie să discutăm cu Genoa. Transferul va costa între 25 și 30 de milioane. Napoli? Nu m-au contactat niciodată”, a spus Florin Manea în presa italiană.

Radu Drăgușin ar putea deveni cel mai scump jucător român

Dacă va pleca de la Genoa pe minim 20 de milioane de euro, Radu Drăgușin va deveni cel mai scump jucător român din toate timpurile. Recordul este deţinut de Adrian Mutu, pentru care Chelsea a plătit Parmei 19 milioane de euro, în 2003. Acum 20 de ani se transfera şi Cristi Chivu la Roma, pentru 18 milioane de euro, cei doi fiind în continuare cei mai bine vânduţi fotbalişti români.

Citește și: Fotbaliștii români cu cele mai mari salarii din Serie A. Veniturile sunt foarte mici în comparație cu cel mai bine plătiți jucători din Italia

Cei mai schmpi jucători români

  • 1. Adrian Mutu 03/04 Parma Chelsea 22 milioane de euro
  • 2. Cristi Chivu 03/04 Ajax AS Roma 18 milioane de euro
  • 3. Cristi Chivu 07/08 AS Roma Inter Milano 16 milioane de euro
  • 4. Dennis Man 20/21 FCSB Parma 13 milioane de euro
  • 5. Răzvan Marin 19/20 Standard Liege Ajax 12,5 milioane de euro.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele