20 dec. 2023 | 16:51

Ion Țiriac, noi declarații dure despre cazul Simonei Halep: ”Este inadmisibil, intolerabil, imoral”

SPORT
Ion Țiriac, noi declarații dure despre cazul Simonei Halep: ”Este inadmisibil, intolerabil, imoral”

Ion Ţiriac a făcut noi declaraţii dure despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Omul de afaceri a evitat să anticipeze ce s-ar putea întâmpla la TAS, acolo unde va fi judecat apelul fostului lider mondial.

”A fost dezavantajată de la A la Z”

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie, de tribunalul Sport Resoluiotions și mai are de ispășit aproape trei ani din pedeapsă până ar putea reveni din nou pe teren. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a făcut apel la TAS, pe 24 octombrie, iar procesul va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

Ion Țiriac, omul care i-a ghidat din umbră cariera Simonei Halep, a făcut din nou acuzații dure despre cazul de dopaj și despre modul în care a fost judecată sportiva din Constanța. Miliardarul este de părere că aceasta ar fi fost dezavantajată de ITIA, care a găsit-o vinovată pentru două capete de acuzare.

Ion Țiriac, noi declarații dure despre cazul Simonei Halep: ”Este inadmisibil, intolerabil, imoral”

Simona Halep și Ion Țiriac. Sursa foto: Profimedia

”Simona Halep a fost dezavantajată de la A la Z. Am spus-o şi o repet: este inadmisibil, intolerabil, imoral, ce vreţi dumneavoastră să o ţii atât de timp şi după aia să mai inventezi după 6-7 luni paşaportul de sănătate.

De ce nu ai spus după o săptămână? A tolerat-o să joace. Uitaţi-vă puţin la alţi sportivi. Alte sportive, care au avut cel puţin zece exonerări de substanţe care erau pozitive, dar din cauza tratamentului de la picioruş, de la păr sau din altă parte puteau să le ia. Ştim unde suntem”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit as.ro.

Ce spune Ion Țiriac despre echipa Simonei Halep

Ion Țiriac a precizat că a lucrat la legea pentru controlul antidoping în perioada în care președintele Comitetului Internațional Olimpic era Juan Antonio Samaranch. Mai mult, omul de afaceri a subliniat că Simona Halep nu s-a dopat cu bună știință.

Legea am făcut-o eu, pe vremea lui Samaranch. Da, pozitiv este oricare, indiferent, cu voia lui sau fără voia lui. Ei, se pare că Simona e fără voia ei. Este echipa, care zice ‘Da, noi i-am dat’, dar ea a luat.

Citește și: Ion Țiriac nu mai suportă situația în care se află Simona Halep: ”Sentința este o condamnare la moarte”. Ce greșeală mare a făcut sportiva

Nu ştiu eu exact cine era echipa, cum era echipa şi nu mă bag la nume şi prenume fiindcă nu ar fi corect din partea mea”, a mai afirmat miliardarul.

Patrick Mouratoglou a fost antrenorul Simonei Halep în perioada aprilie – octombrie 2022. Recent, francezul a făcut în premieră declarații publice despre suspendarea fostei eleve. El și-a asumat răspunderea pentru suplimentul contaminat pe care l-a luat jucătoare de tenis și a recunoscut că echipa sa a greșit.

Patrick Mouratoglou, pus la zid de francezi

Simona Halep a acordat un interviu săptămâna trecută în presa internațională, iar după ce au văzut declarațiile româncei jurnaliștii din Franța au găsit vinovatul numărul unu pentru situația în care se află aceasta. Ei arată cu degetul spre Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră vinovat pentru faptul că dubla câștigătoare de Grand Slam a fost depistată pozitiv. Mai mult, îl acuză și de lașitate pentru modul în care a gestionat cazul de dopaj.

Ultimele declarații ale Simonei Halep chiar îți dau fiori pe șira spinării. Ceea ce ne surprinde cel mai mult, până la urmă, este atitudinea echipei Mouratoglou. Dacă atunci când a izbucnit scandalul a luat atitudine imediată, cu dorința de a demonstra că jucătoarea este nevinovată, cu cât trecea timpul cu atât părea că acest sprijin era mai puțin important.

Citește și: Simona Halep, primul atac la Patrick Mouratoglou după suspendare. De ce îl acuză: ”S-a terminat”

Ne amintim cum un membru al echipei academiei antrenorului francez ne explica cum totul urma să revină la normal printr-un interviu pe care jucătoarea îl va acorda la CNN… Un an mai târziu, Simona este singură. Se va lupta pentru a putea să-și continue cariera, deși pare din ce în ce mai clar că nu este responsabilă pentru nimic.

La întrebarea privind ultimul ei contact cu Patrick Mouratoglou, Simona a avut câteva cuvinte care sintetizează sentimentul general: ‘Acum câteva luni’. Totul este clar acum”, au scris jurnaliștii de la We Love Tennis.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open. Ea a fost ștearsă și din clasamentul WTA, iar la momentul suspendării provizorii ocupa locul nouă in clasamentul mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele