15 dec. 2023 | 16:58

A fost antrenorul Simonei Halep și dă cărțile pe față: ”Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”

SPORT
A fost antrenorul Simonei Halep și dă cărțile pe față: ”Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”

Simona Halep a fost prinsă dopată și suspendată timp de patru. Sportiva a făcut apel la TAS și va fi audiată la începutul anului viitor. Adrian Marcu, fost antrenor al sportivei din Constanța, a dat de înțeles că aceasta se va retrage din tenisul profesionist. Mai mult, a avut o poziție fermă la adresa echipei fostului lider WTA.

”N-ai cum să faci chestia asta când ai fost numărul unu”

În zilele în care s-a afat la Paris, unde a filmat pentru sponsorul său, Nike, Simona Halep a acordat un interviu pentru Euronews despre perioada trăită după anunțul că a fost depistată pozitiv, la US Open 2022. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a vorbit despre Patrick Mouratoglou, despre testul antidoping pe care l-a căzut, dar și despre retragerea din tenis.

Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de patru ani și va fi audiată în perioada 7-9 februarie 2024. Pentru prima dată de când a fost suspendată, sportiva a precizat că păstrarea verdictului dat de tribunalul Sport Resolutions ar însemna finalul carierei ei. 6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea româncei ar expira, în cazul în care TAS nu schimbă decizia.

”Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil, va fi finalul carierei mele”, a declarat Simona Halep.

Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep.

Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, a vorbit despre ce ar putea să o așteapte pe tenismenă în 2024. Acesta nu a fost surprins de faptul că fostul lider mondial s-ar putea retrage, dacă TAS nu-i reduce perioada de suspendare. Mai mult, a dat de înțeles că știa de intențiile acesteia.

Patru ani de zile fără competiții, la 30 de ani… E foarte, foarte greu să revii. Și mă refer să revii la nivelul pe care și-l dorește Simona. Că poți să revii și să te plimbi, ori ea își dorește, dacă revine, să fie în stare să mai poată ajunge în fazele finale, cel puțin, la niște concursi de Grand Slam.

Așa, doar să joace acolo, să fie #100… N-are sens. N-ai cum să faci chestia asta când ai fost numărul unu. Teoretic, știam, într-un fel, de intențiile Simonei dar nu voiam s-o zic. Nu ai cum… E foarte greu să înlocuiești patru ani fără competiții”, a declarat Adrian Marcu, pentru Gazeta Sporturilor.

În perioada în care a fost pregătită de Adrian Marcu, Simona Halep a câștigat trei turnee WTA, la New Haven, Moscova, și Sofia, în 2013.

”Ea și-a luat toată vina, iar ceilalți stau floricică”

După ce Simona Halep i-a reproșat lui Patrick Mouratoglou faptul că ieșit prea târziu cu declarații publice în care și-a recunoascut vina în cazul de dopaj, și Adrian Marcu arată cu degetul spre francez și echipa lui, și este de părere că acesta trebuia să aibă o poziție mult mai fermă. De asemenea, a spus că Simona Halep nu ar fi trebuit să ia toată vina asupra ei, așa cum a avut tendința s-o facă inițial.

N-am înțeles de ce Simona n-a spus din prima: «Am luat băutura nu știu care, am luat batonul nu știu care», pe care mi le-au dat fizioterapeutul și doctorul de la Mouratoglou…» Nu știu dacă ar mai fi fost în aceeași situație.

(…) Ca să spună Mouratoglou peste un an și ceva că el se simte moral vinovat… Stai puțin! Cum adică te simți moral… Dacă voi i-ați dat, iar ea a luat cu încredere în voi, voi sunteți vinovați, frate, nu ea! Adică, automat, sunteți și voi voi vinovați, cu cea mai mare parte de vină!

Citește și: Simona Halep contraatacă în fața probelor care i-au adus suspendarea: „Nu puteam să mă dopez în trei zile!”

Poate că nu trebuia să aibă atâta încredere și să le ia orbește. Ea nu lua nici cea mai mică pastilă fără să întrebe! Ea și-a luat toată vina, iar ceilalți stau floricică”, a adăugat Adrian Marcu.

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

”Cel mai prost an din viața mea”

Lumea Simonei Halep s-a prăbușit anul trecut, când a fost găsită vinovată de dopaj. ”Nu m-am gândit niciodată să trișez”, a tot spus sportiva de când a fost depistată pozitiv. Fostul lider mondial a mărturisit că ”2023 a fost cel mai prost an din viața mea sportivă”. Acum, Simona Halep așteaptă să fie audiată la TAS, unde încearcă să-și dovedească nevinovăția și să obțină reducerea pedepsei.

Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024. Mă bucur că am posiblitatea de a-mi prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a spus Simona Halep după anunțyl TAS, într-un material video postat pe Instagram.

Citește și: Simona Halep, primul atac la Patrick Mouratoglou după suspendare. De ce îl acuză: ”S-a terminat”

8.000 de pagini conține dosarul de dopaj în care e implicată Simona Halep, cu probe depuse atât de jucătoarea din România și avocații ei, cât și de oficialii ITIA.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele