15 dec. 2023 | 10:40

Simona Halep, primul atac la Patrick Mouratoglou după suspendare. De ce îl acuză: ”S-a terminat”

SPORT
Simona Halep, primul atac la Patrick Mouratoglou după suspendare. De ce îl acuză: ”S-a terminat”

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată patru ani. La mai mult de un an de când a primit verdictul de la tribunalul de la Londra, fostul lider mondial a arătat cu degetul spre fostul său antrenor Patrick Mouratoglou și a vorbit despre implicarea acestuia în cazul de dopaj.

Simona Halep, despre implicarea lui Patrick Mouratoglou în cazul de dopaj

Au trecut mai bine de trei luni de când Simona Halep a primit verdictul tribunalul Sport Resolutions în cazul de dopaj. Ea așteaptă acum audierile de la TAS, ultima instanță unde poate să-și caute dreptatea și unde speră la o anulare sau măcar la o diminuare a perioadei de suspendare.

Simona Halep a oferit recent un interviu amplu în care a vorbit despre cum a trăit această perioadă și nu l-a uitat nici pe fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Pentru prima dată, dubla câștigătoare de Grand Slam a vorbit despre implicarea francezului în cazul de dopaj și i-a făcut și un reproș.

Simona Halep, primul atac la Patrick Mouratoglou după suspendare. Ce îi reproșează: ”S-a terminat”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou. Sursa foto: Profimedia

”Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (…)

Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglou de ceva timp”, a spus Simona Halep, potrivit Euronews.

Ce a spus Patrick Mouratoglou despre suspendarea Simonei Halep

Patrick Mouratoglou a fost antrenorul Simonei Halep în perioada aprilie – octombrie 2023. Recent, francezul a făcut în premieră declarații publice despre suspendarea Simonei. El și-a asumat răspunderea pentru suplimentul contaminat pe care l-a luat jucătoare de tenis și a recunoscut că echipa sa a greșit. De asemenea, el s-a arătat foarte încrezător că judecătorii de la TAS vor schimba decizia în favoarea româncei.

Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Citește și: Ipoteză uimitoare în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”A nenorocit-o! E un lucru necurat”

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit podcastului Tenis Weekly.

Acuzații la adresa lui Patrick Mouratoglou

Rennae Stubbs, fostă campioană de Grand Slam la dublu și fostă antrenoare a Serenei Williams, a reacționat după primele declarații ale lui Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră vinovat pentru sutuația în care se află Simona Halep, și a spus că acesta a reacționat foarte târziu în urma scandalului.

Mai mult, a afirmat că declarațiile antrenorului sunt importante doar în cazul în care va merge şi în faţa judecătorilor de la TAS pentru a susţine aceleaşi lucruri.

„Nu ştiu de ce a ieşit în faţă să vorbească abia acum, dar e prea puţin şi prea târziu. Şi e complet irelevant, dacă nu merge în faţa TAS şi susţine acest lucru. Poate că, dacă Patrick face asta, Simona va avea parte de o suspendare mai blândă.

Citește și: Victor Hănescu îl acuză pe Patrick Mouratoglou de trădare. Ce a constatat după ce Simona Halep a fost suspendată

Simona Halep și-a schimbat toată echipa în decurs de șase luni și se confrunta cu foarte multe accidentări. Să ne amintim de problemele ei de la coapsă, probabil că ei încercau să găsească o modalitate prin care să o ajute să treacă peste accidentare.

Cred că au încercat să o facă să depășească problemele medicale pentru a reveni în circuit și au simțit că dacă îi dau colagen și chestii de genul o vor face mai bine, dar asta a distrus-o”, a spus Rennae Stubbs, în urmî cu o lună.

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele