13 dec. 2023 | 10:01

Ce se poate întâmpla pentru Simona Halep la TAS. Mesajul sportivei după ce a aflat când va fi audiată

SPORT
Ce se poate întâmpla pentru Simona Halep la TAS. Mesajul sportivei după ce a aflat când va fi audiată

Simona Halep se află în centrul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată. Ea a făcut apel la TAS și a aflat când va fi analizat cazul său. După anunțul tribunalului de la Lausanne, sportiva din Constanța a avut o primă reacție și a vorbit despre ceea ce va urma.

Ce a spus Simona Halep după anunțul TAS

Simona Halep traversează o perioadă foarte complicată, după ce a fost suspendată pentru patru ani din tenis, pentru dopaj, ca urmare a faptului că a ieșit pozitivă la substanță interzisă roxadustat. După verdictul primit din partea Tribunalului Sport Resolutions din Marea Britanie, fostul lider WTA a făcut apel la TAS, ultima instanță unde poate să-și caute dreptatea și unde speră la o anulare sau măcar la o diminuare a pedepsei.

TAS a anunțat că audierile Simona Halep se vor întinde pe o perioadă de trei zile: 7, 8 și 9 februarie 2024, apelul acesteia fiind al șaselea caz de care se vor ocupa judecătorii de la Lausanne anul viitor. După anunțul oficial de la TAS aceasta a avut o primă reacție și vorbit despre ceea ce va urma lîn februarie, sperând că își va putea demonstra nevinovăția.

Ce se poate întâmpla pentru Simona Halep la TAS. Mesajul sportivei după ce a aflat când va fi audiată

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

”Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024. Mă bucur că am posiblitatea de a-mi prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a spus Simona Halep, într-un material video postat pe Instagram.

Mesajul misterios al Simonei Halep din Paris

În ultimele luni, Simona Halep a stat în Dubai, unde s-a si antrenat. Se spune că fostul lider mondial și-a vândut vila de la Snagov și și-a cumpărat o casă în orașul din Emiratele Arabe Unite.

Zilele trecute sportiva a vizitat capitala Franței și a postat pe rețelele de socializare un mesaj sugestiv. „Sunt gata să revin în locul unde a început totul! Roland Garros 2008! Mulțumesc mult, Paris”, a scris sportiva.

Mesajul a făcut multă vâlvă și mulți l-au interpretat ca pe un indiciu dat de Simona Halep privind data revenirii ei pe teren. La Paris, aceasta a câștigat turneul de junioare de la Roland Garros în 2008, iar un deceniu mai târziu, tot pe zgura pariziană, și-a trecut în palmares unul dintre cele două turnee de Grand Slam de la senioare.

Ce au scris francezii despre cazul Simonei Halep

Jurnaliștii francezi s-au limitat să scrie că românca ar urma să primească verdictul TAS la finalul lunii februarie. Mai mult, aceștia au analizat cazul fostului lider mondial și au vorbit deschis despre situația în care se află aceasta.

Cazul Simonei Halep nu și-a consumat ultima picătură de cerneală. Suspendată timp de patru ani, Simona continuă să se antreneze și să spere că poate răsturna situația în favoarea sa.

Citește și: Ce a spus Ilie Năstase după ce TAS a decis când va fi judecată Simona Halep. Ce l-a enervat

După verdictul primit din partea ITIA și Sports Resolutions, ea a făcut apel la decizie. Judecarea apelului româncei se va întinde pe o perioadă de trei zile, între 7 și 9 februarie 2024″, au scris cei de la Tennisactu.net.

Simona Halep nu a mai jucat tenis de pe data de 29 august 2022, atunci când a fost eliminată de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6, în primul tur la US Open. Ea a fost ștearsă și din clasamentul WTA, iar la momentul suspendării provizorii ocupa locul nouă in clasamentul mondial.

Ce se poate întâmpla la TAS

Simona Halep poate primi o supendare mai mică la TAS, de un an și șasee luni, dar poate fi pedepsită și mai dur, așa cum a cerut ITIA și tribunalului independent de la Londra Adică, să fie obligată să stea departe de tenis timp de șase ani. ”Dopingul Simonei Halep a fost repetitiv și sofisticat”, a susținut ITIA.

De asemenea, a precizat că ”grupul de experți a dovedit că stimularea sanguină a fost activă între cel puțin martie 2022 și septembrie 2022. Deci Simona Halep a utilizat mai mult de o substanță interzisă și/sau metodă interzisă în multiple ocazii”.

Citește și: Campioana din România pedepsită pentru dopaj dă verdictul în cazul Simonei Halep: ”N-ai cum să faci faţă”

„Puţină răbdare ne mai trebuie în cazul Simonei Halep. Este bine că s-a hotărât când va avea loc procesul. Sunt convins că va avea parte de o justiţie corectă şi de asemenea sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”, a afirmat Cosac, președintele Federației de Tenis, la Gala Tenisului Românesc.

8.000 de pagini conține dosarul de dopaj în care e implicată Simona Halep, cu probe depuse atât de jucătoarea din România și avocații ei, cât și de oficialii ITIA.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele