12 dec. 2023 | 12:59

Primele imagini cu arbitrul din Turcia pe patul de spital, după ce a fost lovit pe teren. Cum arată acum și ce verdict au dat medici

SPORT
Primele imagini cu arbitrul din Turcia pe patul de spital, după ce a fost lovit pe teren. Cum arată acum și ce verdict au dat medici

Meciul din campionatul Turciei dintre Ankaragucu și Rizespor s-a lsat cu scandal. Centralul partidei a fost bătut pe terren la final și a ajuns la spital. Autorițățile au luat măsuri drastice, iar președintele Recep Erdogan a intervenit imediat. La mai puțin de 24 de ore după incident, au apărut și primele imagini cu arbitrul lovit pe patul de spital.

Cum arată arbitrul bătut pe teren

Scandal monstru la meciul Rizespor – Ankaragucu, terminat la egalitate, 1-1, Olimpiu Moruțan a deschis scorul pentru oaspeți cu un șut năprasnic, dar gazdele au egalat în minutul 90+7. La finalul partidei au avut loc scene extrem de violente care au făcut încornjurul lumii.

Președintele clubului Ankaragucu, Faruk Koca, a intrat pe teren și l-a lovit cu pumnul în față pe centralul Halil Umut Meler. Apoi, acesta a fost lovit și cu picioarele când era căzut pe gazon. Conform presei turce, centralul avea ochiul stâng tumefiat și a fost evacuat cu ajutorul poliţiei şi transportat la spital.

La mai puțin de 24 de ore de la scenele violente, au apărut primele imagini cu arbitrul Halil Umut Meler după ce a fost lovit, iar medicul şef al spitalului din Ankara, unde a fost tratat c entralul, a indicat că acesta a suferit un traumatism cranian.

Primele imagini cu arbitrul din Turcia lovit pe teren. Cum arată acum și ce verdict au dat medici

Arbitrul Halil Umut Meler, la spital. Sursa foto: Twitter@AliYerlikaya

„Pronosticul său vital nu este afectat, are o sângerare ochiul stâng şi o mică fisură în acel loc. Umflătura de la ochiul stâng a început să dea înapoi. Am făcut un nou control la creier în această dimineață. Creierul nu a fost afectat deloc. Afecțiunile nu vor fi permanente. Arbitrul a fost evaluat și de oftalmologii noștri. A avut o fluctuație a tensiunii de dimineață, dar totul este sub control. Va rămâne aici și în această noapte. Cel mai probabil, va părăsi spitalul miercuri) dimineață”, a detaliat dr. Mehmet Yurubulut, citat de fanatik.com.tr.

Toate meciurile amânate în Turcia

După incidentul violent, Federaţia de Fotbal din Turcia a organizat o şedinţă extraordinară în urma căreia a anunţat că meciurile din toate ligile au fost amânate până la o nouă decizie. De asemenea, președintele forului, Mehmet Buyukekşi, a spus că toți cei care au criticat arbitrii sunt complici la ceea ce i s-a întâmplat centralului care a condus partida Rizespor – Ankaragucu.

 ”Cei care l-au atacat nu l-au atacat doar pe arbitru, ci pe toată lumea din fotbalul turc. E o rușine pentru fotbalul nostru! Să nu ne facem de rușine în toată lumea! Am început toate demersurile pentru a lua măsurile necesare. Vom impune sancțiunile necesare. Clubul va fi pedepsit în cel mai drastic mod. E destul! Fotbalul turc nu merită asta.

Toți cei care au criticat arbitrii sunt complici. Președinți de club, manageri, antrenori, jucători, toți. Arbitrii sunt oameni, pot greși. Dar nu putem să-i lovim cu pumnii și picioarele”, a spus Mehmet Buyukekşi, potrivit cotidioanului turc fanatik.com.

Președintele lui Ankaragucu, arestat

Autoritățile au luat măsuri împotriva celor care au declanșat scandalul. Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a anunţat pe reţeaua de socializare X că trei bărbaţi au fost arestaţi, printre care şi preşedintele clubului Ankaragucu, Faruk Koca.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a intervenit în scandal și a transmis un mesaj scurt:”Condamn atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler (…) Nu vom permite niciodată ca violenţa să intervină în sportul turc”, a spus acesta.

Ali Kunak, secretar general al Comisiei de Arbitri, a dezvăluit că Halil Umut Meler se gândește să se retragă din arbitraj după episodul eviolent în care a fost implicat.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele