30 nov. 2023 | 16:48

Ion Țiriac, atac înaintea procesului Simonei Halep de la TAS. Mesajul dur transmis de miliardar

SPORT
Ion Țiriac, atac înaintea procesului Simonei Halep de la TAS. Mesajul dur transmis de miliardar

Ion Țiriac a făcut declarații dure înaintea judecării apelului depus de Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), în încercarea de a scăpa de suspendarea de patru ani primită după ce a fost prinsă dopată. Sportiva așteaptă să fie audiată de judecătorii din Elveția.

Ce a spus Ion Țiriac înaintea procesului Simonei Halep de la TAS

Ion Țiriac a fost mereu de partea Simonei Halep de când sportiva s-a ales cu suspendarea dictată de tribunalul Sport Resolutions. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a făcut apel la TAS pe 24 octombrie, dar cazul său nu va fi judecat mai devreme de sfârșitul lunii martie, potrivit listei de audieri a tribunalului de la Lausanne.

În acest context, Ion Țiriac a trimis săgeți către cei care gestionează dosarul de dopaj al Simonei Halep, deoarece durează atât de mult timp. Prin comparație, Maria Șarapova și-a rezvolat dosarul de dopaj după ce a parcurs toate etapele în doar șapte luni. De, asemenea, miliardarul este de părere că și fostul lider mondial trebuie să își construiască o apărare mai bună pentru TAS, deoarece verdictul va fi crucial pentru cariera ei.

Ion Țiriac, atac înaintea procesului Simonei Halep de la TAS. Mesajul dur transmis de miliardar

Ion Țiriac și Simona Halep.

Să sperăm că le vine mintea la cap ăstora, iar ea se va apăra cum trebuie să se apere. Eu sper cu toată dragostea pe care o avem pentru Simona Halep. Multă lume a uitat cine e Simona Halep.

Nu, nu. Simona Halep e cea care v-a dat Wimbledonul. Wim-ble-don-ul! O să așteptăm multe decenii, din păcate, să mai vedem pe cineva care ne dă Wimbledonul”, a declarat Ion Țiriac, potrivit sport.ro.

Ion Țiriac, sfat de 100 de milioane de euro pentru Simona Halep

Ion Țiriac este cel care i-a ghidat cariera Simonei Halep din umbră, iar după pedeapsa primită a sfătuit-o să deschidă un proces răsunător în care să se judece cu toți cei care i-au amânat judecata mai bine de un an și care apoi au suspendat-o patru ani. Fostul jucător de tenis este convins că daunele pot ajunge la o sută de milioane de euro. Ar fi cel mai mare proces din istoria sportului.

”Odată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul. Nu-i posibil să ţii un om, să-i distrugi viaţa, nu cariera. Să-i distrugi viaţa, moralitatea şi toată treaba şi după un an, fleosc, îi dau 4 ani repede, că ce se întâmplă, dacă cumva…

Citește și: Victor Hănescu îl acuză pe Patrick Mouratoglou de trădare. Ce a constatat după ce Simona Halep a fost suspendată

Dacă aş fi Simona, aş da în judecată federaţia internaţională, aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, itima, i-aş da în judecată nu pentru un milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa… E vorba de 100 de milioane, nu de un milion. Eu în locul Simonei aş face-o, începând cu federaţia internaţională, ITIA, mitia, WADA, cu cel care mi-a dat asta. Şi e foarte important, cine mi-a dat-o? Că ea nu s-a dus la farmacie”, afirma Ion Țiriac la sfârșitul lunii septembrie.

Răspunsul de la TAS în cazul Halep

Simona Halep așteaptă în continuare să fie audiată de către TAS, dar, de când a depus apelul, forul de la Lausanne a actualizat de două ori lista de audieri care ar urma să aibă loc până la data de 21 martie 2024. Dar cazul româncei nu apare. În acest context, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat că datele audierilor sunt stabilite în funcție atât de disponibilitatea arbitrilor, cât și de disponibilitatea părților la procedură.

Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților la procedură. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Citește și: Simona Halep, atacată dur după ce a negociat participarea la un turneu: ”Credeam că mai jos de atât nu poate cădea”

Din aceste motive, este posibil (cu condiția ca schimbul de observații scrise să fi fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspunsul TAS, pentru Fanatik.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open. Ea a fost ștearsă din clasamentul WTA, iar la momentul suspendării provizorii ocupa locul nouă in clasamentul mondial

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele