23 nov. 2023 | 13:53

Ipoteză uimitoare în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”A nenorocit-o! E un lucru necurat”

SPORT
Ipoteză uimitoare în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”A nenorocit-o! E un lucru necurat

Simona Halep a fost suspendată patru ani după ce a fost prinsă dopată la US Open 2022. Sportiva a făcut apel la TAS și așteptă verdictul. Între timp, a fost lansată o ipoteză șocantă în cazul său în care este implicat numele antrenorului Patrick Mouratoglou.

Soția lui Patrick Mouratoglou, implicată în cazul Halep?

Simona Halep a fost suspendată din tenis după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, numită Roxadustat. În plus, au fost descoperite și nereguli în pașaportul ei biologic. Pe 24 octombrie, ea a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva suspendării și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția.

Marea necunoscută în cazul Simonei Halep este dacă s-a dopat în mod conștient sau dacă substanța interzisă i-a fost dată de cineva din echipa sa. Iar numele lui Patrick Mouratoglou este pe bnuzele multor persoane. Mai exact, Dumitru Dragomir a lansat o ipoteză șocantă și este de părere că soția antrenorului ar fi ruinat-o pe sportiva din Constanța. Ideea lui se bazează pe faptul că între Halep și Mouratoglou ar fi existat o relație sentimentală.

Ipoteză în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”A nenorocit-o! E un lucru necurat"

Patrick Mouratoglou și soția sa.

”Ți-am zis că nevasta lui Mouratoglou a nenorocit-o. Ți-am zis? Băi, fii atent aici. Am stat și m-am gândit că ceva nu se leagă. Ți-am spus, aici e lucru necurat. Soția i-a băgat colagenul.

Domne, spunea ea și atunci îl nenorocea. Știi cum sunt criminalii, recunoști din prima, îți dă mai puțin. Eu cred că nevastă-sa a făcut din prostie, din gelozie. Dacă ea spunea la proces, la TAS, la instanța finală. Dacă spunea Simona să îl cheme pe Mouratoglou la proces, păi ce, ea putea să ia dacă nu îi dădea el? Îl cheamă tribunalul acum. Eu, dacă aș fi avocatul Simonei, îl chemam. Simona nu a făcut asta pentru că este o doamnă.

Ea crezându-se nevinovată a crezut că niciodată nu o să ia suspendare. Și în momentul în care i-a spus lui că trebuie să spun că nu am încotro, a ieșit el și a spus”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri în cazul Halep

Patrick Mouratoglou a făcut mai multe declarații publice și a recunoscut că este vinovat pentru ce s-a întâmplat cu aceasta, deoarece i-a dat suplimentul contaminat. Acum, francezul a vorbit din nou despre situația campioanei de la Roland Garros și Wimbledon și s-a arătat foarte încrezător în ceea ce privește decizia TAS.

”Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Citește și: Ce a decis soția lui Patrick Mouratoglou, după suspendarea Simonei Halep. „Știe care este secretul”

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit podcastului Tenis Weekly.

Simona Halep, ținta controalelor anti-doping

Simona Halep a fost ținta controalele anti-doping, înainte de a pica testul de la US Open 2022, când i s-a găsit în organism substanța interzisă. În perioada 2019 – 2021, fostul lider mondial a fost testat de 53 de ori. Românca a fost testată de 27 de ori în 2019, an în care a câștigat Wimbledon, de nouă ori în 202o, iar în 2021 de 17 ori.

Citește și: Simona Halep așteaptă salvarea de la TAS, dar presa internațională nu vine cu vești bune. ”Este blocat”

De asemenea, Simona Halep a dat 56 de probe de urină și sânge în perioada 2018-2020. Alte jucătoare importante, cum ar fi Serena Williams sau Sofia Kenin, au avut mai puțin de 40 de controale în perioada respectivă.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open, și a fost ștearsă din clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii, ea ocupa locul nouă in clasamentul mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele