21 nov. 2023 | 23:37

România – Elveția 1-0. ”Tricolorii” termină grupa pe primul loc. Naționala este în urna a doua valorică la tragerea la sorți

ACTUALITATE
România - Elveția 1-0. ”Tricolorii” termină grupa pe primul loc. Naționala este în urna a doua valorică la tragerea la sorți

România a învins Elveția pe Arena Națională, scor 1-0, prin golul lui Denis Alibec, în ultimul meci din campania de calificare pentru EURO 2024. ”Tricolorii” au terminat grupa pe primul loc și și-a îndeplinit obiectivul. Naționala condusă de Edi Iordănescu este în grupa a doua valorică pentru tragerea la sorți din decembrie, pentru turneul final din Germania.

România, liderul grupei

Minutul 90+5. Final de meci! România câștigă meciul și grupa de calificare

Minutul 82. Stanciu și Alibec sunt înlocuiți cu Olaru și Pușcaș.

Minutul 81: Ocazie Elveția. Xhaka încearcă să trimită balonul în fața porții lui Moldovan, dar portarul echipei naționale are o nouă intervenție foarte bună și reușește să respingă.

Minutul 80. Valuri ale bucuriei în tribunele ”Arenei Naționale”. 50.224 de fani sunt prezenți la meci.

Minutul 72. O nouă schimbare la România. Drăguș, în locul lui Florinel Coman.

Minutul 64. Dublă schimbare la România. Intră Hagi și Răzvan Marin, ies Cicâldău și Moruțan.

Minutul 60. Ocazie Elveția. Okafor scapă de marcaj și trage de la marginea careului, dar Moldovan are o paradă extraordinară și respinge în coner.

Minutul 54. Fază controversată. Florinel Coman cade în careul advers în urma unui duel cu un adversar, dar centralul lasă jocul să continue.

Minutul 49. GOOOOL România! Alibec marchează cu un șut din 5 metri.

Minutul 45. Începe repriza a doua. Nicio schimbare la pauză in naționala României.

Minutul 45 + 3. Final de repriză. România, pe primul loc în grupă.

Minutul 40. Coman trage pe jos de la 25 de metri. Portarul reține fără probleme.

Minutul 34. Stanciu șutează din lovitură liberă, dar balonul trece peste peste bara transversală.

Minutul 20. Cicîldău, primul șut pe poartă al României, prins de portarul Eleveției.

Minutul 19. Oczie Elveția. Okafor trage de la 20 de metri, dar Moldovan e pe fază și respinge în corner

Minutul 17. Moruțan a încercat să dea la poartă din foarfecă laterală, din pasa lui Coman.

Minutul 9. Garcia centrează pe jos, iar Bancu respinge în corner, de la colțul lung.

Minutul 1. Începe meciul.

România - Elveția 1-0 LIVE | Finala pentru primul loc în Grupa I. Alibec deschide scorul pe Arena Națională

Suporteri pe Arena Națională la România – Elveția. Sursa foto: Sport Pictures

Elevii lui Edi Iordănescu au nevoie de cel puțin un egal pentru a încheia preliminariile în fotoliul de lider și pentru a prinde urna a doua la tragerea la sorți. Atmosfera se anunță una extraordinară, pentru că se pare că va fi sold out.

România a reușit să se califice la EURO 2024 după partidade sâmbătă cu Israel câștigată cu 2-1, iar acum ”tricolorii” se află în fața unei alte performanțe, cu condiția să nu piardă în fața Elveției. România este liderul Grupei I, cu 19 puncte, în timp ce naționala din Țara Cantoanelor ocupă locul secund, cu 17 puncte.

România - Elveția, LIVE TEXT | Finala pentru primul loc în Grupa I. Arena Națională va fi arhiplină

România s-a calificat la EURO 2024. Sursa foto: Sport Pictures

Cu un egal sau cu o victorie, naționala României ar termina pe primul loc grupa, performanță care nu s-a mai întâmplat de la calificările pentru EURO 2008. Astfel, ar fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor pentru  Campionatului European, care va avea loc la Hamburg pe data de 2 decembrie.

Citește și: Câți bani primește, pe lună, Edi Iordănescu de la FRF. ”E antrenor de cinci milioane de euro”

Echipele probabile. Surprize mari pregătite de Edi Iordănescu

Edi Iordănescu (45 de ani) a anunțat imediat cum s-a terminat partida de la Felcsut (Ungaria), cu Israel, că importanța duelului de azi cu elvețienii este capitală. Tocmai de aceea, jucătorii primei reprezentative nu au celebrat sâmbătă calificarea la turneul final continental după o pauză de opt ani.

România nu trebuie să piardă acest meci pentru a nu scăpa șansa de a face parte din urna a doua la tragerea la sorți. Selecționerul a luat în calcul toate variantele și a pregătit mai multe surprize pentru acest ultim duel al anului. Astfel, se pare, că în formula de start vor apărea în avanposturi Moruțan, Marius Marin, Alibec și Florinel Coman, față de Ianis Hagi, Screciu, Pușcaș și Drăguș, ca la meciul de acum trei zile.

România: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicîldău, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman
Rezerve: Niță, I. Radu – Screciu, G. Pușcaș, Cicâldău, Drăguș, D. Olaru, I. Hagi, Mogoș, Racovițan, Artean, Florin Tănase
Selecționer: Edward Iordănescu

Elveția: Sommer – Comert, Akanji, Elvedi, Garcia – Zakaria, Xhaka, Freuler – Steffen, Okafor, Vargas
Rezerve: Racioppi, Mvogo, Benito, Schar, Zeqiri, Zesiger, Aebischer, Amdouni, Shaqiri, Ndoye, Ugrinic
Selecționer: Murat Yakin

Citește și: Scandal uriaș în Israel. ”Tricolorii”, jigniți de presa din Israel: ”Nu contează în Europa”

Andra, marea surpriză a FRF. Ce-i mai așteaptă pe fani la stadion

Partida de pe Arena Națională se anunță sold out. Vor fi peste 50.000 de spectatori care vor dori să celebreze alături de jucătorii naționalei noastre cea de-a șasea calificare la un turneu final continental.

Pentru că va fi o sărbătoare, oficialii FRF au invitat pe celebra Andra să intoneze Imnul României, așa că se anunță un moment senzațional înainte de startul partidei. În plus, ca de obicei, Arena Fanilor, ce se va întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, se va deschide de la ora 18:45, cu trei ore înainte de startul partidei.

Vor exista puncte de face-painting, unde fanii își pot schimba look-ul pentru meci, precum și multe jocuri disponibile acestora, cum ar fi: noul joc FC24 pe Playstation, photo 180 de grade, photo booth, biliard și darts cu mingea de fotbal, foosball și robokeeper, unde fanii își vor putea testa execuțiile de la 11 metri împotriva unui portar automatizat.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele