17 nov. 2023 | 14:45

Simona Halep, marea problemă în procesul de la TAS: ”Nu știu cum va reuși asta!”

SPORT
Simona Halep, marea problemă în procesul de la TAS: ”Nu știu cum va reuși asta!”

Cel mai mare impediment în procesul Simonei Halep de la TAS a fost dezvăluit de un cunoscut jurnalist de investigații din SUA, Acesta a
analizat situația, după ce fostul lider mondial a depus apelul la TAS, în cazul de dopaj. Ce a descoperit acesta.

Impediment în procesul Simonei Halep de la TAS

Simona Halep a fost suspendată din tenis după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, numită Roxadustat, la US Open 2022. În plus, au fost descoperite și nereguli în pașaportul ei biologic. Pe 24 octombrie, ea a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva suspendării și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția.

Ben Rothenberg, cunoscutul jurnalist de investigații din SUA, a analizat situația Simonei Halep, după ce aceasta a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). și speră să își demonstreze nevinovăția în procesul pentru dopaj. El are, însă, o veste proastă, pentru fostul lider mondial, dar și un bună.

Marea problemă pentru Simona Halep este acea că a fost găsită vinovată nu de una, ci de două încălcări ale regulamentului anti-doping. Din acest motiv, jurnalistul american crede că româncei îi va fi extrem de greu să câștige apelul la TAS.

Simona Halep, marea problemă în procesul de la TAS: ”Nu știu cum va reuși asta!”

Simona Halep a fost suspendată din tenis.

”Halep are de dat o bătălie extrem de dificilă în apelul său, deoarece trebuie să anuleze două condamnări, nu doar una. Și, din înțelegerea mea, nu la nivelul experților, a condamnării pentru pașaport biologic, nu știu cum va reuși să obțină schimbarea, în favoarea ei, a acestei pedepse. (…)

Dacă Halep poate aduce în discuție că cineva din echipa ei a dopat-o fără știința ei, fără acceptul ei, asta sigur o poate ajuta extrem de mult. Dar ar trebui să și demonstreze acest lucru, iar asta poate fi dificil. Apărarea legată de contaminare, cu care a mers prima dată, nu i-a folosit. Așa că scenariul acesta nu ar fi desprins din cărțile science fiction, însă ar fi o schimbare majoră pentru Halep. Și, cel mai important, nu știu cine și-ar asuma așa ceva în cazul ei”, a spus Ben Rothenberg, pentru iamsport.ro.

”Se simte dezamăgită de Patrick Mouratoglou”

pe de altă parte, este de părere că există și o parte bună în procesul de la Lausanne. Jurnalistul afirmă că  TAS îi tratează cu indulgență pe jucătorii de tenis, spre deosebire de Sport Resolutions, tribunalul care a dictat o suspendare de patru ani pentru Simona Halep.

Ben Rothenberg nu crede că declarațiile recente ale lui Patrick Mouratoglou, care și-a recunoscut vina în cazul Halep și a afirmat că este încrezător pentru viitorul sportivei, pot schimba decisiv lucrurile la TAS. Mai mult, el crede că românca se simte dezamăgită de antrenorul francez.

Citește și; Simona Halep, din nou, în atenția presei internaționale. Este acuzată că a pătat imaginea tenisului

”Îmi imaginez că se simte cel puțin dezamăgită de cum au decurs lucrurile. A învestit încredere uriașă în el, totală, până acolo unde a renunțat la autonomia ei, și iată unde a ajuns. Cred că este foarte greu de acceptat”, a mai declarat jurnalistul pentru sursa citată.

Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri în cazul Halep

Patrick Mouratoglou a vorbit din nou despre situația campioanei de la Roland Garros și Wimbledon și s-a arătat foarte încrezător în ceea ce privește decizia TAS. De asemenea, a subliniat că nu avea de unde să știe că acel supliment de colagen era contaminat.

”Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Citește și: Dumitru Dragomir a dezvăluit ce avere are Simona Halep. Decizia luată recent de sportiva din Constanța

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit podcastului Tenis Weekly.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open, și a fost ștearsă din clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii, ea ocupa locul nouă in clasamentul mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele