16 nov. 2023 | 13:35

Simona Halep, din nou, în atenția presei internaționale. Este acuzată că a pătat imaginea tenisului

SPORT
Simona Halep, din nou, în atenția presei internaționale. Este acuzată că a pătat imaginea tenisului

Simona Halep a fost prinsă dopată și se află în centrul presei internațonale. Ea este acuzată de jurnaliștii străini că a pătat imaginea tenisului mondial, iar un campion la US Open a avut o reacție puternică pe acest subiect.

Acuzații la adresa Simonei Halep

Simona Halep a fost suspendată din tenis după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, numită Roxadustat, la US Open 2022. În plus, au fost descoperite și nereguli în pașaportul ei biologic. Pe 24 octombrie, ea a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva suspendării și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”, potrivit tribunalului din Elveția.

În urma acestui scandal, presa din Austria reclamă faptul că tenisul nu mai este un sport curat, iar Simona Halep este dată ca exemplu negativ. Mai exact, iurnaliștii publicației Express.at l-au contrazis pe Dominic Thiem, campion la US Open 2020, care a susținut în urmă cu ceva timp că tenisul este un sport curat.”Încă mai crede același lucru, având în vedere că Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani?”, au scris aceștia.

Simonei Halep, din nou, în atenția presei internaținale. Este acuzată că a pătat imaginea tenisului

Dominic Thiem a câștigat US Open în 2020. Sursa foto: Profimedia

”Suntem verificați atât de des… Mi-e teamă, verific orice băutură pe care o consum. Avem teste de sânge și urină la ora 6 dimineața sau la ora 10 seara, de două ori pe săptămână. Cred că tenisul este foarte curat”, a replicat Dominic Thiem.

Patrick Mouratoglou, noi dezvăluiri în cazul Halep

Patrick Mouratoglou, antrenorul care a pregătit-o pe Simona Halep în perioada aprilie – octombrie 2022, a făcut mai multe declarații publice și a recunoscut că este vinovat pentru ce s-a întâmplat cu aceasta, deoarece i-a dat suplimentul contaminat. Acum, francezul a vorbit din nou despre situația campioanei de la Roland Garros și Wimbledon și s-a arătat foarte încrezător în ceea ce privește decizia TAS.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

Citește și: Reacție după mărturisirea lui Patrick Mouratoglou în cazul Halep: ”Simona a fost distrusă”. Singura soluție pentru a se întoarce pe teren

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit podcastului Tenis Weekly.

Cât mai trebuie să aștepte Simona Halep verdictul de la TAS

După verdictul Tribunalului Sport Resolutions din Marea Britanie, Simona Halep a făcut apel la TAS, ultima instanță unde poate să-și caute dreptatea. Dar la începutul acestei săptămâni, sportiva a primit o veste proastă. Ea mai are de așteptat cel puțin două luni și jumătate până când va primi un verdict.

Citește și: Simona Halep, mesaj superb pentru România. ”Acolo unde m-am născut și am copilărit” VIDEO

Cei de la TAS au publicat lista cazurilor care vor fi judecate în următoarele săptămâni, iar cel al Simonei Halep nu se regăsește pe lista care cuprinde programul instituției până pe 26 ianuarie 2024.

Judecătorii de la TAS ar putea fie să-i reducă suspendarea lui Halep, nu să o șteargă definitiv, fie să o mărească la șase ani, așa cum a cerut la procesul de la Londra.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele