15 nov. 2023 | 15:49

Se strânge lațul pentru angajații români, în 2023. Din ce în ce mai mulți oameni caută locuri de muncă

ACTUALITATE
Se strânge lațul pentru angajații români, în 2023. Din ce în ce mai mulți oameni caută locuri de muncă

Românii, din ce în ce mai interesanți de locuri de muncă. Situația din 2023 nu arată prea „roz”, însă, pentru aceștia, conform unui sondaj recent BestJobs.

Vezi și: Ce joburi caută românii: Nivel uriaș de aplicări pentru locuri de muncă

Compatibilitatea dintre angajați și angajatori, la cote scăzute

Mai bine de 60% dintre cei chestionați în cel mai recent sondaj realizat de platforma BestJobs au confirmat că au participat la cel puțin un interviu, în 2023. Mai mult decât atât, 20% dintre aceștia au planuri de a participa la interviuri în perioada următoare.

Candidații de pe platforma de recrutare amintită au depășit 1,1 milioane de aplicații anul acesta, până în luna octombrie, semn că din ce în ce mai mulți români își doresc schimbarea locului de muncă sau obținerea unuia.

Printre temerile frecvente ale participanților la interviuri s-au evidențiat emoțiile, așteptările ridicate ale angajatorilor și lipsa experienței, informează economedia.ro.

Conform comunicatului remis de BestJobs și citat de Agerpres, „Principalele temeri în timpul interviului sunt legate de emoții prea mari (26%), așteptări nerealiste ale angajatorului (21%), incapacitatea de a-și prezenta experiența într-un mod convingător (20%) și lipsa experienței necesare pentru jobul aplicat (20%)”

Vezi și: Salariu de 5.000 de lei și timp liber cât cuprinde. Locul de muncă bine plătit pentru români cu care îți ”rotunjești” veniturile

Ce altceva a mai scos la iveală sondajul de opinie realizat de BestJobs

Sondajul a relevat că candidații ar refuza un job imediat după interviu dacă salariul propus este sub nivelul pieței sau al așteptărilor, li se cere să lucreze din concediu, în liberele legale, sau dacă primesc întrebări personale legate de posibilitatea de a întemeia o familie, în viitor.

Sondajul a fost realizat în perioada octombrie-noiembrie, pe un eșantion de 1.200 de utilizatori de internet din România, informează publicația menționată anterior.

În concluzie, lucrurile nu stau întocmai bine în țara noastră, în ultima perioadă, în ceea ce privește subiectul „locuri de muncă”.

Evident, pretențiile angajatorilor sunt mari, banii puțini, iar la polul opus de află angajații care, în mare, nu sunt, se pare, suficient de pregătiți pentru a face față unui nou loc de muncă, în nișa căutată.

Vezi și: Cele mai căutate locuri de muncă în România. E record în acest an

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele