06 nov. 2023 | 17:27

O altă lovitură încasată de Simona Halep. Un sponsor important a renunțat la colaborarea cu ea

SPORT
O altă lovitură încasată de Simona Halep. Un sponsor important a renunțat la colaborarea cu ea

Simona Halep este implicată într-un scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Recent, fostul lider mondial a mai primit o veste proastă, deoarece unul dintre sponsorii ei internaționali a decis să încheie la colaborarea cu ea. Iată ce brand a renunțat la înțelegedrea cu românca.

Consecințele scandalului de dopaj în cazul Halep

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă din cariera sa, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Ea a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, numită roxadustat, și a fost judecată de Tribunalul Sport Resolutions din Marea Britanie, care a decis să o țină patru ani departe de terenul de tenis.

Fostul lider mondial a făcut apel la TAS, ultima instanță unde încearcă să obțină o anulare sau măcar o diminuare a perioadei de suspendare. Potrivit tribunalului de la Lausanne, Simona Halep cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea „să fie redusă”.

În cazul în care apelul de la TAS nu-i va reduce suspendarea de patru ani, Simona Halep va avea dreptul să mai joace abia după 6 octombrie 2026, când va avea 35 de ani. Dar, pănă atunci, sportiva din Constanța a fost ștearsă din clasamentul WTA și nu a mai jucat niciun meci de 435 de zile.

O altă lovitură încasată de Simona Halep. Un sponsor important a renunțat la colaborarea cu ea

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

Sponsorul care a părăsit-o pe Simona Halep

În așteptarea verdictului final de la TAS, Simona Halep a primit o mare lovitură din partea unui sponsor internațional. Hublot, compania elvețiană care produce ceasuri de lux, a pus capăt colaborării cu campioana de la Roland Garros și Wimbledon și scos-o de pe lista ambasadorilor săi de pe site-ul oficial.

Citește și: Veste uriașă pentru Simona Halep. Mărturia lui Patrick Mouratoglou poate influența puternic decizia de la TAS

Simona Halep era sponsorizată din 2016 de Hublot și era într-o companie selectă alături de nume mari, precum Novak Djokovici, Usain Bolt sau trupa Depeche Mode. Despărțirea de compania elvețiană a venit după ce Simona Halep fusese părăsită și de alți sponsori, precum Banca Transilvania și Automobile Bavaria Group – filiala din România.

Patrick Mouratoglou a recunoscut ce i-a dat Simonei Halep

Între timp, Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe Simona Halep din aprilie până în octombrie 2022, a recunoscut că el și echipa lui i-au pus la dispoziție fostului lider mondial suplimentele despre care românca susține că au fost contaminate cu roxadustat, dar fără să știe că acestea nu erau în regulă.

”Sunt încrezător în ce privește apelul Simonei la TAS, pentru că este un tribunal independent. Am putut determina de unde vine contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen și i-am adus acest colagen de la o companie. Produsul s-a întâmplat să fie contaminat.

Citește și: Simona Halep, judecată de tribunalul unde a fost manipulată proba Andreei Răducan. Ion Țiriac, mesaj straniu despre Patrick Mouratoglou

Nu era niciun mod prin care să fi putut ști asta. Dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că e echipa mea, deci practic eu i-am adus acest colagen”, a transmis Patrick Mouratoglou, prin intermediul unui clip video postat pe rețelele sociale.

Simona Halep a acumulat câștiguri totale de 40.203.437 de dolari în carieră. Simona Halep a câștigat 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele